Foto Fredrik Jonsving/H&M We Love Horses

Malin får skiljas från sin snabba stjärna

Blixtrande snabba ”Märta”, H&M Second Chance, går nu vidare från Malin Baryard till en yngre, kvinnlig ryttare i Storbritannien.

Malin Baryards snabba ”Märta”, H&M Second Chance, har sålts till England och kommer där att ridas av en yngre, kvinnlig ryttare.

Malin och Märta har i år bland annat vunnit stora segrar i Paris, på Stockholms Stadion och i Falsterbo.

– Hon är fantastisk, i superform, en superhäst, ja, hon har faktiskt aldrig varit ur form: Hon kommer direkt från Paris med två starter och en tredje- och en femteplacering rakt in här, Malin om Märta då i somras.

När Malin blir ombedd att jämföra Märta med sina tidigare hästar tvekar hon inte.
– Hon har gått förbi dem i prispengar. Och sporten är tuffare idag för en tidshoppningshäst, högre hinder, större banor. Kvalitetsmässigt har hon också passerat dem.

Vem är snabbast, du eller Märta?
– Märta är snabbast, absolut, enda gången vi river är när jag får lite bråttom också, då går det för fort, så jag får hålla igen.

Se intervjun med Malin här > > >

Malin skriver själv på sin Instagram:

”En väldigt känslosam dag. Märta går vidare. Tack @soderstrome och @magganerikssonbech ägare och uppfödare, för att ni lämnade henne till mig som femåring. För att ni gav mig privilegiet att arbeta med det här fantastiska, talangfulla, viljestarka och hårt arbetande stoet! Vilken resa vi har haft. Så mycket glädje och så många segrar. Idag åkte Märta till England och det är med stor stolthet jag lämnar över henne till nästa generation av kvinnliga ryttare. Lycka till, jag älskar dig för evigt!”

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.