Malin Baryard Johnsson - Indiana

Malin tvåa i Rom – Indiana i toppform

Väl utvilade efter OS tog Malin och Indiana ledningen i fredagens tidshoppning i Rom. De blev dock omkörda av speedmästaren Julien Epaillard, men en fin andraplats tog de hem.

Malin startade redan som tredje ekipage i kvällens tidshoppning över 1.55-hinder och tog ledningen. Constant van Paesschen från Belgien kom strax efter och var felfri men tiden var nästan två sekunder långsammare. När Julien Epaillard, korsade mållinjen, nästan två sekunder snabbare än Malin, hade inte ens halva startfältet ridit men det var ingen som klarade att rida felfritt på en snabbare tid.

Henrik von Eckermann på Glamour Girl, Evelina Tovek på Winnetou de la Hamente Z och Peder Fredricson på H&M Christian K hade alla varsitt nedslag. Henriks tid räckte till en åttondeplats.

Klassen var den första av två i Global Champions League och Malin ligger tillsammans med tyske Christian Ahlmann tvåa i lagtävlingen.

1.55-tidshoppning:
1) Julien Epaillard, Frankrike, Calgary Time 0 fel 61,51 sek
2) Malin Baryard Johnsson, Sverige, H&M Indiana 0 64,47
3) Constant van Paesschen, Belgien, Isidoor van de Helle 0 66,31
8) Henrik von Eckermann, Sverige, Glamour Girl 4 60,50

Alla start- och resultatlistor > > >

Malin Baryard-Johnsson, Peder Fredricson, Henrik von Eckermann samt Evelina Tovek, som var reserv vid EM i Riesenbeck nyligen, finns med i startlistorna i Rom. Med är också OS-hästarna H&M Indiana, H&M All in och King Edward.

Malin har också med sig El Barone 111 Z, Peder har H&M Christian K och Henrik tar med även Glamour Girl. Evelina Tovek rider Moeboetooe v/d Roshoeve och Winnetou de la Hamente Z.

På grund av osäkerheten kring pandemirestriktioner är de två sista omgångarna, som skulle ridits i New York och Shanghai, flyttade till Samorin i Slovakien den 15-17 respektive 21-23 oktober.

Finalen i Global Champions Tour och Global Champions League avgörs i Prag den 18-21 november.
Preliminärt tidsprogram

Fredag
16.15 Global Champions League omg 1

Lördag
13.30 Global Champions League omg 2
16.50 Global Champions Tour Grand Prix

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.