Douglas Lindelöw och Casquo Blue (arkivbild. Foto Privat)

Många svenska placeringar i helgen – Douglas på pallen igen

En bra helg för svenskarna i Spanien och en grym helg för Douglas Lindelöw.

Svenska ryttare har tagit flera fina placeringar vid olika tävlingar i Spanien.

Douglas Lindelöw följde upp vinsten med Cheldon i lördagens 1.50-hoppning i fyrstjärniga Vejer de la Frontera med en tredjeplats i söndagens GP-klass tillsammans med Casquo Blue.

– Casquo Blue har hoppat fantastiskt och inte rivit en bom hittills efter två veckor här, säger Douglas till SvRF:s hemsida.

I söndagens 4* 1.45 var Jacob Hellström och Chuck Bass placerade (7:a) liksom Ida Selin och Elisabeth (10:a). Det reds även en 4* tidshoppning 1.45 där Fredrik Jönsson med Ice och Linda Heed med Certina M var placerade, 9:a respektive 10:a.

– Det är verkligen en förmån att ha två så bra hästar som kan alternera i Grand Prix, säger Douglas om Cheldon och Casquo Blue.
– De är lika bra men samtidigt väldigt olika även om de har samma pappa, konstaterar han.

Sunshine Tour fortsätter nästa vecka och Douglas planerar att starta Cheldon i GP-klassen om en vecka. Sedan är det en veckas paus, innan det blir ytterligare tre veckors tävlingar.
– Vi gör en ordentlig satsning för att komma igång bra till utomhussäsongen och inför kommande mästerskap i sommar, säger Douglas.

I den trestjärniga GP-klassen i Oliva slutade Petronella Andersson Castres van de Begijnakker Z tia, efter två nedslag i omhoppningen. Petronella hade en bra dag på jobbet även på fredagen, när hon var placerad i tre klasser. Även på lördagen var hon placerad.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.