Steve Guerdat - Venard de Cerisy

Mångmiljonseger för Steve Guerdat ”Så länge jag kan minnas det jag velat vinna”

Steve Guerdat och Venard de Cerisy vann i kanadensiska Spruce Meadows i Calgary när Rolex Grand Prix reds igår över 1.60 med 23 miljoner i prispengar.
”Så länge jag kan minnas har Calgary och Aachen alltid varit de tävlingar jag velat vinna”

28 ekipage tävlade i storklassen ”CP International presented by Rolex” i Spruce Meadows Masters i Calgary, Kanada med totalt 23 miljoner i prispengar.
Det var framförallt den amerikanska och kanadensiska eliten med McLain Ward, Kent Farrington och Mario Deslauriers, men även ryttare från Europa, som schweiziske Steve Guerdat, brittiske Scott Brash och Max Kühner från Österrike.

Tävlingen reds i två rundor, men avgjordes i den första, där Steve Guerdat och Venard de Cerisy var felfria till skillnad från närmaste konkurrenterna McLain Ward och Kent Farrington.

Steve Guerdat är den enda ryttare som har tävlat i alla Rolex majors, men han har aldrig vunnit i Spreuce Meadows.
– Jag har drömt om att vinna de här klasserna sedan jag var ett litet barn. Så länge jag kan minnas har Calgary och Aachen alltid varit de tävlingar jag velat vinna. Jag kommer inte att sluta förrän jag har vunnit båda. Nu har jag en av dem och jag kommer att sikta på den andra mycket snart. Det är väl det som driver oss ryttare.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.