Marcus Ehning på en av sina topphästar hingsten Comme Il Faut Foto: Kim C Lundin

Marcus Ehning: Hoppning är lättare än hemundervisning!

Marcus Ehning berättar i en kortare intervju om livet under lockdown i Tyskland och hur det var att komma tillbaka och tävla igen.

Hur har nedstängningen i Tyskland påverkat dig som tävlingsryttare?

– Jag försökte träna hemma, men du vet, jag har fyra barn som också var påverkade av nedstängningen och höll mig upptagen (skrattar)! Jag gjorde också mycket underhåll hemma. I normala tider, när jag är hemma, gör jag mycket mindre och ägnar mig mycket mer åt mina hästar än hur det blev nu under nedstängningen. Två av mina barn går i skolan i vanliga fall, men fick nu hemundervisning. Så jag fick vara lärare och tro mig, det är mycket lättare med hoppning!

Hur har dina hästar det nu efter den långa pausen på flera månader?

– Efter denna långa paus var det nog så att några av mina hästar sov lite till en början, men när vi väl kom in på banan hade inget förändrats, jag hittade dem direkt! Jag kom hit till Hubside Jumping (i Grimaud, St Tropez) med fem hästar, den yngsta är nio år gammal. Vi vill se till att de alla får en bra upplevelse och vet hur man kan fokusera när det behövs. De nationella tävlingarna återupptogs för en tid sedan i Tyskland, men jag deltog inte i någon av dessa. Det här är därför min första tävling på över tre månader. Efter några dagar i Grimaud återvänder jag till Tyskland på söndag, men kommer att vara tillbaka här för de femstjärniga och fyrstjärniga tävlingarna i juli. Troligen med samma hästar som varit här med mig denna vecka.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.