Karin Martinsen och Bella. Foto: Fredrik Jonsving

Martinsen svensk seniormästare

Det höll hela vägen för Karin Martinsen, Nääs hästsportförening. Tillsammans med Bella (Quite Capitol – Ralmé Z) är Karin Martinsen svensk mästare i SM för seniorer.

Karin hade bara med sig ett enda fel in i finalen. Inget av startfältets tidigare ekipage hade tagit sig runt felfritt, vilket gav Nääsryttaren slagläge. Karin Martinsen bjöd på en väldigt stabil runda, men ut ur trekombinationen kom rivningen. Fyra fel stoppade dock inte Martinsen som hade ett nedslag till godo och stannade på fem fel totalt.

Silvermedaljör blev Sissela Smith med Charmonix CC (Clearway – Acorado) och bronsmedaljen gick till hemmaryttaren Josephine Karlsson och Mansini LTD (Caressini L – Marramas). Sissela stannade på 5,38 och Josephine 8,32 fel.

Segrare. Foto: Fredrik Jonsving

På frågan om det var svårt svarade Martinsen:

– Det är klart det är tufft det är en mästerskapsbana, säger Karin Martinsen som senast red i Falsterbo med Bella och tog flera fina placeringar efter att ha kvalat in från Swedish 7 Star spring Tour.

– Jag är väldigt, väldigt lycklig att jag står här idag just med Bella, säger en rörd Karin Martinsen från toppen av pallen.

Hon får också frågan vad som är det bästa med ridsport.

– Ena dagen kan man vara bäst och nästa dag inte, säger Karin och hyllar både hästskötare och tränare innan det är dags att ta plats i sadeln för ett ärevarv.

Utöver titel, ära och prispengar fick den svenska mästaren en B-kortslastbil till eget förfogande under ett helt år. Karin visade att man kan köra ett snabbt ärevarv även med motordrivna hästkrafter.

Totalställning SM seniorer

Resultat i SM samtliga klasser 2017

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android

App för Iphone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.