Viktor Melin och Atina radar upp framgångarna. Men det går lite troll i deras SM-drömmar. Foto: Angelica Forsberg

Melin missade pallen: ”Känns surt”

15 000 kronor i premie är ett bra plåster på såren. Men en missad pallplats är svårsmält. ”Ja, det är lite surt såklart”, säger Viktor Melin om sin fjärdeplats i senior-SM.

Stoet Atina har gått från klarhet till klarhet med Viktor Melin vid spakarna. Men det har inte alltid varit så. Till en början dömdes stoet ut som mer eller mindre galen och inridningen blev en match. Märren är fortfarande svårriden och full av åsikter – men resultaten radas upp. Viktor och Atina tillhör bland annat landslagets observationstrupp.

– Hon har gått rackarns bra länge. Extremt bra den sista tiden, säger Viktor som för ett par veckor sedan tog en tredjeplacering i grand prix i Herning.

SM-troll

Men det går lite troll i de svenska mästerskapen för Norrköpingsryttaren. Förra året kom Viktor förvisso trea och fick sin bronsmedalj inomhus. Utomhus kraschade ekipaget rakt in i ett hinder under det första kvalet och Atina blev spetsad av en dekoration vid sadelgjorden. SM-spänningen utbyttes mot jourklinik. Tur i oturen och det tog bara några veckor innan KWPN-stoet var klart för tävling igen.

Viktor Melin och KWPN-stoet Atina. Foto: Fredrik Jonsving

Snöpligt nedslag

I år slutade Viktor Melin precis utanför pallen. Fjärdeplatsen gav 15 000 i premie – och en viss bitter eftersmak efter att ett räcke föll.

– Samtidigt så hoppade hon väldigt bra. Jag är jättenöjd med henne, även om det känns lite surt. Jag hade ju definitivt målet att vara topp tre.

– Det var egentligen ett av de lättare hindren på banan som föll. Det var lite snopet. Jag hörde knappt att den åkte, säger han och tillägger:
– hade jag fått göra om det hade jag nog faktiskt inte gjort något annorlunda.

Landslagsdrömmar

SM är över och det är dags att blicka framåt. Viktor gör ingen hemlighet av att han vill ta en plats i landslaget.
– Det är klart att det är det absoluta målet, säger han.
Vad blir nästa steg efter SM?
– Jag vet inte riktigt. Jag har skickat ut lite intresseanmälningar men inte fått några svar än. Det vore såklart bra att göra någon mer tävling i år.
– Det är klart att jag kan sätta upp mål som att rida i Scandinavium eller liknande framöver men det är svårt att planera in. Det handlar så mycket om dagsform, säger Viktor.
Just nu har Åbyryttaren bara Atina på toppnivå. Men jakten efter en ny stjärna pågår för fullt.
– jag har provridit en massa faktiskt. Det är ett ständigt letande. Till nästa år vill jag ha fler hästar på den här nivån, säger Viktor.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.