Miljonhoppningarna kommer till Stockholm i juni

Trots pandemin är planen nu att genomföra hela Global Champions Tour 2021 och det innebär att det även blir tävlingar med världseliten i Stockholm i juni.

Förra året drabbades turneringen Global Champions Tour hårt av coronapandemin och fick ställa in hela turneringen från april, omedelbart efter att man tagit in en ny 50-procentig delägare.

Nu drar säsongen 2021 igång i Doha om fyra veckor och planen är att genomföra alla deltävlingar trots coronapandemin. I förrgår presenterades lagen i turneringen Global Champions League, som ingår i konceptet och som har den största prissumman. Det ser i nuläget ut som att sponsorerna står bakom satsningen även om det kan komma att bli tävlingar som måste genomföras utan publik.

– Alla vet ju hur osäker situationen är, men ja vi planerar som att det ska kunna vara möjligt att genomföra tävlingen, säger evenemangets vd Johan Pagerup till Dagens Nyheter.

– I planering jobbar vi efter olika scenarier där det ena inkluderar mer publik, och det andra mindre. Det är så man måste jobba i dessa tider.

Även i år kommer tävlingarna i Stockholm även att innehålla dressyr, ungdomsklasser och andra inslag utöver Global Champions Tour.

Läs mer på turneringens hemsida > > >

Läs intervjun med Johan Pagerup i DN  (låst) > > >

Global Champions Tour säsongen 2021

4–6 mars Doha
30 april–2 maj Shanghai
21–23 maj Madrid
27–29 maj Saint Tropez
3–5 juni Cannes
18–20 juni Stockholm
25–27 juni Paris
1–3 juli Monaco
22–25 juli Berlin
13–15 augusti London
20–22 augusti Valkenswaard
25–29 augusti Hamburg
9–12 september Rom
16–19 september Mexico City
24–26 september New York

Finalen går 18–21 november Prag

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.