Henrik von Eckermann - King Edward

Miljonseger för Henrik von Eckermann i Global Champions – tre svenskar till superfinalen

En lycklig Henrik von Eckermann intervjuas direkt efter segern i Global Champions Tour Grand Prix.

Henrik von Eckermann är rusig av lycka efter segern med King Edward i den sista Longines Global Champions Tour Grand Prix. I och med dagens vinst hamnar han också på andra plats efter Peder Fredricson som segrade i den i totala ligan.
– Fantastiskt, jag är så lycklig.

Tillsammans med sina kollegor från det svenska OS-guldlaget – Peder och Malin Baryard Johnsson –  är han nu en av det fåtal ryttare som rider superfinalen i Prag med ofattbara prissummor.

Henrik hyllar sin häst efter segern.
– Han är sensationell. Jag är väldigt nöjd med min insats men känner också att hästen förtjänar det. Vi har varit nära några gånger och så har jag ridit skitdåligt i omhoppningen.

Han har knappt ord för att beskriva King Edward.
– Allt – kvaliteten mentaliteten, han är försiktigt, jag har inte varit så bra i omhoppningar, men nu börjar jag vara på väg att bli bra, hoppas jag kan hålla idet.

Han var helt inställd på att vinna idag.
– Jag vill ha den här biljetten. Nu sitter jag på en häst som förtjänar att vara i den här finalen.

Henrik litar på King Edward och känner ingen rädsla för att möta topphästarna i finalen.
– Jag känner stort förtroende för honom, om jag rider bra hoppar han bra.

Henrik avslöjar också sin taktik. Han var helt inställd på att vinna idag.
– Jag red snabbt i första rundan (Global Champions League som var kvalet till LGCT), för jag visste att jag ville ha en bra position i omhoppningen. Om jag hade ridit före Marlon hade han kanske vunnit över mig.

Omhoppning

Henrik von Eckermann och King Edward har perfekt slagläge som sista ekipage. Henrik har visat att han kan rida snabbt och nu gör han allt rätt och slår Marlons tid med 25 hundradelar. Därmed är han klar för superfinalen i Prag i november – tillsammans med bland andra Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.