Peder Fredricson - Catch Me Not S. Foto Stephex Masters/Scoopdyga

Miljonseger för Peder i Bryssel ”Vår största seger hittills tillsammans”

Det blev seger för Peder Fredricson och Catch Me Not S i Rolex Grand Prix vid Brussels Stephex Masters idag. Vinsten gav totalt 1,65 miljoner.

Peder Fredricson – Catch Me Not S. Foto Stephex Masters/Scoopdyga

Peder Fredricson och ”Charlie”, Catch Me Not S (SWB, Cardento 933 x Ramiro’s Son) segrade med trettio hundradelar till godo på tvåan, Eduardo Pereira De Menezes från Brasilien med Chaganus H5.

– Jag är så glad att jag i år kunde vinna både i Knokke och vid Brussels Stephex Masters. Catch Me Not S är 16 år, men jag känner inte det. Jag tar självklart med hans ålder i beräkningen, men han är fortfarande på toppen. Han var min reserv för VM i Herning och är i toppform.

Till SvRF:s hemsida säger Peder:
– Just ikväll kan man inte klaga på varken hans eller min form – det här betyder väldigt mycket.

Är det er största seger tillsammans?

– Ja, det är det. Jag är så glad för hans skull och för hans ägare Ebba och Håkan. Det här betyder väldigt mycket för väldigt många.

Peder Fredricson. Foto Stephex Masters/Scoopdyga

Stephex Masters är den del av Rolex GP-serie. En värdecheck hos Audi på en miljon kronor, drygt 650 000 kronor samt en Rolexklocka gick till segraren.

– Det är en otroligt fin tävling. Atmosfären är så speciell, publiken, startfältet och prispengarna så klart. Det är toppklass rakt igenom, säger Peder Fredricson.

Tävlingen som lockar storpublik samtliga dagar gick på klassiskt gräsunderlag.

– Jag älskar att rida på gräs. En fin gräsbana är svårslaget. Det är naturligt och det är väldigt vackert. I dag passade det oss väldigt bra dessutom, säger Peder Fredricson.

Det var ett startfält fullt av stjärnor och spets som alltid när det är Rolex GP och att det skulle krävas något extra för vinst stod tidigt klart.

– Jag hade bra hjälp av Daniel Deusser som hade ett nedslag så vi pratade ihop oss och jag visste var jag kunde ta bort steg och tjäna tid. Det betydde mycket.

Förutom söndagens seger i Bryssel har han den senaste månaden vunnit ytterligare en Rolex GP, i belgiska Knokke tillsammans med H&M All In  samt ett VM-guld i lag.

– Kanske att det betyder något med flow ändå. Det är alltid nya hästar och nya förutsättningar men det märks när man varit på jobbet under lång tid och har koll på de rätta grejorna för att få det att hända, säger Peder Fredricson.

Resultat > > >

Peder Fredricson – Catch Me Not S. Foto Stephex Masters/Scoopdyga

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.