Nations Cup: Sverige går ut som fyra – hela världstoppen på plats i Barcelona

Idag drar Nations Cupfinalen i Barcelona igång och Sverige går ut som fjärde lag i massiv konkurrens. Det är en helt makalös uppställning av världsryttare på plats och tävlingen kommer att bli stenhård.

Här hittar du länk till livesändningen som startar klockan 14.00!

Det är stjärntätt i Barcelona där finalen i Nations Cup startar idag – av de tjugo främsta ryttarna på världsrankingen är sjutton på plats.

Igårkväll drogs startordningen. Sverige fick ingen drömsiffra utan går ut som nummer fyra. Förbundskapten
Henrik Ankarcrona är nere i Spanien med tre ryttare ur EM- och VM-laget: Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Fredrik Jönsson. Formstarka Stephanie Holmén och Evelina Tovek är också med. De red båda i det svenska laget vid nationshoppningen i Spruce Meadows, Kanada, nyligen där Sverige slutade fyra i grym konkurrens.

Tuffast är det dock för Brasilien, som startar först – men deras guldlag från Panamerikanska mästerskapen är i stort sett intakt med den individuelle guldmedaljören Marlon Modolo Zanotelli i spetsen.

Det schweiziska laget startar som nummer 15, med världsettan och världstvåan i sitt lag – Steve Guerdat och Martin Fuchs.
Regerande mästarna Belgien – som ju också vann EM-guldet i Rotterdam nyligen – går ut som nummer 16 med Pieter Devos – sjua på världsrankingen och tvåa i Global Champions Tour inför den stundande superfinalen – i topp.

Norge på startnummer 12 är på plats i Barcelona med ”familjelaget” – förutom familjen Gulliksen med pappa Geir och hans barn Johan Sebastian och Victoria även Stein Endresen och Hege Tidemandsen. Genom segern i division 2-finaeln i Aten kvalade de till den stora finalen och har nu också chans att kvala till OS.

Italiens lag med Lorenzo de Luca i spetsen drog drömlotten och startar sist, men bäst läge har förstås Tyskland som startar näst sist och har världstrean Daniel Deusser i laget tillsammans med superrutinerade toppryttarna Christian Ahlmann och Marcus Ehning. Regerande världsmästaren Simone Blum väntar barn och kommer inte till start.

Hela startordningen:
1. Brasilien
2. Frankrike
3. Mexiko
4. Sverige
5. Storbritannien
6. Japan
7. Spanien
8. Irland
9. Portugal
10. USA
11. Colombia
12. Norge
13. Nederländerna
14. Egypten
15. Schweiz
16. Belgien
17. Tyskland
18. Italien

Start klockan 14.00! Följ livesändningen här > > >

Listan över alla deltagande ryttare > > >

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.