Nya Zeelands lag med Tom Tarver-Priebe - Popeye, Bruce Goodin - Backatorps Danny V, Daniel Meech - Cinca, Richard Gardner

Nations Cupseger för vår ”svenska” nyazeeländare

Bruce Goodin och hans Backatorps Danny V gjorde en fin insats för det nya zeeländska laget som vann dagens Nations Cup i Abu Dhabi.

När Nations Cup reds i Abu Dhabi idag blev det seger för Nya Zeelands lag med vår egen ”svenska” nya zeeländare och Höganäsbo Bruce Goodin och hans KWPN-valack  Backatorps Danny V i laget.

Bruce Goodin - Backatorps Danny V.
Bruce Goodin – Backatorps Danny V. Foto FEI/Helen Cruden

– Det här är Nya Zeelands andra Nations Cupseger någonsin. Första gången var också här i Abu Dhabi 2018, sa Daniel Meech som med Casalldottern Cinca stod för dagens enda dubbelnolla.

Daniel Meech - Cinca
Daniel Meech – Cinca. Foto FEI/Helen Cruden

Den här tävlingen utgjorde det enda Nations Cupkvalet för lagen i Mellanöstern. Där kämpade tre lag om två finalplatser som nu gick till Syrien och Förenade Arabemiraten medan Saudiarabien blev utan finalplats.

Nya Zeeländaren Richard Gardner fick ett oturligt fall på första hindret med sin valack Calisto och uteslöts men lagkamraterna var alla felfria i första rundan. Det var dock även laget från Förenade Arabemiraten så det blev en spännande andra runda. Där hade banbyggaren Santiago Varela höjt svårighetsgraden genom att höja några hinder och plocka in plattare skållor.

Det gav utslag framförallt för Förenade Arabemiraten som samlade ihop 17 fel i den andra rundan. Egypten hade 5 fel med sig från första rundan och fick nu ytterligare 12. Med en något snabbare sammanlagd tid gick de nu in före Förenade Arabemiraten.

Nya Zeeland fick ett nerslag var för Bruce Goodin och Tom Tarver-Priebe – på samma hinder – och med endast 8 fel tog de en solklar seger.

Tom Tarver Priebe - Popeye
Tom Tarver Priebe – Popeye. Foto FEI/Helen Cruden

Daniel Meech var oerhört nöjd med sin Cinca.

– Jag kände att hon hoppade ännu bättre i andra rundan när en del hinder höjts.Hon är ganska grön på den här nivån och det var fantastiskt hur hon bara klev in och gjorde allt så lätt.

Nästa Nations Cuptävling går i Coapexpan, Mexiko i början av maj och utgör andra benet i den Nord/Centralamerikanska och Karibiska ligan.

Resultat Nations Cup – Abu Dhabi:
1. Nya Zeeland – 8 fel
2. Egypten – 17 fel/235.90 sekunder
3. Förenade Arabemiraten – 17 fel/238.02 sekunder

Alla resultat från omgången > > >

Källa: FEI

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.