Ingrid Gjelsten - Jackson vd Bisschop

Norsk U25-seger på Stadion

Det blev norska Ingrid Gjelsten, 20 år, som vann Lövsta Future Challenge International Jumping U25 på Stockholms Stadion.

Under helgen har några av de bästa U25 ryttarna från Europa samlats i Stockholm. Under 3 dagar har de fått möjlighet att tävla på samma arena som några av världens absolut bästa ryttare. När det idag var dags att göra upp i en 1,50 Grand Prix var det Ingrid Gjelsten från Norge som red hem segern efter en rafflande omhoppning.

Stockholm Stadion hade klätt upp sig i sin allra vackraste sommarkostym när de unga stjärnorna äntrade arenan under söndagseftermiddagen. Det var en rättvis men utslagsgivande bana där 5 av de 18 ekipagen gick vidare till omhoppning. Av tre dubbelnollor var det norska Ingrid Gjelsten med Jackson vd Bisschop (Flipper D’elle*HN* – Nabab de Reve) som var allra snabbast.

– Det var jättekul att rida på Stadion idag och min häst kändes superfin. Vi har inte ridit så många stora klasser som denna så jag är väldigt nöjd med den här helgen.

Tjeckiens Sara Vingralkova, 19, med Kas-Sini DC tog hand om andraplatsen och tredjeplats gick till svenska Andrea Persson, 24, som blev bästa svenska ryttare både i gårdagens klass och idag.

– Jag har nog aldrig ridit så fort som idag och har aldrig velat vinna så mycket heller. Det är så inspirerande att få tävla här, att få följa några av världens bästa ryttare och se så mycket bra ridning. Det ger så mycket energi som jag tar tillbaka hem till vardagen, säger en glad Andrea.

Alla resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.