Signe Svensson

Nu börjar SM-veckorna i Södertälje

Södertälje Ridklubb har bytt belysning i ridhusen, preppat underlaget och laddat med internationell femstjärnig banbyggare inför SM-veckorna i hoppning med hela böket: Ponny, Children, Juniorer, Young rider och seniorer.

Ponnyekipagen och children är först ut när SM-veckorna drar igång i Södertälje. Nästa vecka tävlar juniorer, young rider och seniorer om SM-titlarna.

– Det är ett jätteroligt jobb. Vi har bytt belysning i ridhusen. Underlaget är förberett och inte minst kommer det att finnas värme i tävlingsridhuset, berättar tävlingsledare Jenny Andersson.

Södertälje har anlitat skotten Mark McGowan, internationell femstjärnig bandesigner för banbygget. Han har varit mannen bakom banskisserna till tre ponny-EM och bygger även internationella Grand Prix för häst.

Mästerskapet inleds under torsdagen med inverkansbedömning för alla kategorier.

Signe Svensson, 15 år från Jump Club, tog hem dubbla guld med D-ponnyn Bright Eyes vid utomhus-SM på Sundbyholm. Hon kommer till Södertälje för att försöka rida hem ytterligare en medalj. Signe kommer från Oskarshamn, men tränar för Lotta Björe och rider därför för Enköpingsklubben. Dessutom var Kajsa Björe Bright Eyes tidigare ryttare.

Signe har vid sidan av SM ytterligare ett mål för ögonen. Hon vill kopiera Kajsa Björes insats från 2017 med Bright Eyes, som går under arbetsnamnet Billie.
– Jag vill kvala till Prins Carl Philips Pris och få rida under Sweden International Horse Show. Kajsa vann ju med Billie. Det vill jag också göra.

På väg till Södertälje är också Emil Jönsson för att rida SM för Children. Han har med sig farfars häst Quintinus SN och lär satsa helhjärtat. Emil hade fina framgångar i Falsterbo i somras. Han har ju tävlingsinstinkter som få. Farfar Jan, mamma Piia och pappa Fredrik har alla ridit OS och VM. I Falsterbo deklarerade unge Jönsson att han snart vill ta över pappas förstahäst Cold Play.

Just klassen för ryttare på häst mellan 12-14 år har samlat största startfältet. 49 ryttare kommer till start i SM-klassen.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.