hoppning Hermes Ryan Simon Delestre

Nu drar åttonde säsongen av Lövsta Future Challenge Jumping U25 igång

Billdal Horse Show blir startskottet för Lövsta Future Challenge Jumping U25. Under tre kvaltillfällen under säsongen 2022/2023 kommer ett tjugotal av Sveriges bästa U25-ryttare att göra upp om en av platserna i den prestigefyllda finalen som avgörs under Gothenburg Horse Show 23-26 februari 2023.

Pressmeddelande:

– Efter pandemiåren ser jag verkligen fram emot att följa en hel säsong av Lövsta Future Challenge med en final i ett fullsatt Scandinavium. För att Sverige ska kunna fortsätta prestera på topp i framtida mästerskap är det viktigt att kunna bygga upp nya talanger. Den här tävlingen är en viktig pusselbit i den uppbyggnaden, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten hopplandslaget.

För möjligheten att starta i touren krävs meriter, samtliga ryttare ska ha placeringar i 150-klasser nationellt eller 145 i internationella klasser. U25-ryttarna tävlar vid samtliga kval i ordinarie klasser, men känns igen via de gröna armbindlarna de bär. Under de tre kvaltillfällena samlar ryttarna poäng från 145-klasser och uppåt. De två högst rankade ryttarna efter kvaltävlingarna får en inbjudan till finalen i Scandinavium. Förutom de två ekipagen har Lövsta Future Challenge tillsammans med Gothenburg Horse Show och hoppningens landslagsledning möjlighet att ta ut ytterligare tre ekipage till finalen i Scandinavium.

Under tävlingarna i Billdal 21-23 oktober deltar 13 U25-ekipage. De har möjlighet att samla ihop poäng genom fredagens 145-klass och lördagens 150 Grand Prix.

De övriga två kvalen avgörs under Flyinge Indoor 8-11 december och Borås Grand Prix 9-12 februari.

Alla start- och resultatlistor Billdal > > >

Lövsta Future Challenge Jumping U25

Lövsta Future Challenge ger Sveriges bästa och mest lovande ryttare under 25 år chansen att samla värdefull erfarenhet på de stora arenorna. Ryttarna plockar poäng på utvalda kvaltävlingar i klasser från 1,45 och uppåt och de bästa ryttarna få inbjudan till finalomgången som går av stapeln under Gothenburg Horse Show.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.