Steve Guerdats mästerskapshäst, SWB-stoet Bianca.

Nu finns 3-åringarna i hoppauktionen ute på nätet

Nu kan man börja spana in de 3-åriga hopphästarna som kommer att auktioneras ut den 23-26 oktober. De senaste åren har auktionen hållits i Jönköping i samband med Jönköping (tidigare Elmia) Horse Show. I år blir det, som mycket annat, online.

Det är 15 året i rad som Swedish Select Horse Sales presenterar en grupp utvalda topphästar. Här har en och annan världsstjärna bytt ägare – mest känd är kanske världsettan Steve Guerdats topphäst Albfuehrens Bianca (SWB).

För första gången genomförs nu auktionen online.

– Vi är verkligen stolta över att ha hittat dessa högintressanta 3-åringar och hoppas att det nya upplägget ska kunna locka ännu fler intressenter”, säger Erik Jerneld, en i kvartetten bakom auktionen som i övrigt består av Lisen Bratt Fredricson, Pia Levin och Royne Zetterman.

Som vanligt innehåller kollektionen klassiska hoppstammar som Cornet Obolensky, Kannan och till och med en Cardentohäst (av de sista?). Men här finns även en avkomma från unghäststjärnan Casallco och  intressanta stolinjer där gamla stjärnor som Jens Fredricsons Lunatic och Sylve Söderstrands Pamplona figurerar.

Här kan du se de 20 hästarna som auktioneras ut > > >

Auktionen genomförs den 23-26 oktober.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.