Geir Gulliksen och Edesa S Banjan i världscupen i Leipzig 2015, där de tog en andraplats. Foto FEI

Nu har Geir pensionerat sin 21-åriga hopphäst

Norska hoppryttaren Geir Gulliksen meddelar att han nu pensionerar sin 21-åriga mästerskapshäst.

Man ser få hästar över 16 år i den internationella hoppcirkusen, men norske Geir Gulliksens Edesa S Banjan (BWP, Toulon x Lys de Darmen) är med 21 år ett lysande undantag. Han har tävlats internationellt ända tills nyligen och gick så sent som i oktober förra året en nationell Grand Prix i Norge.
Nu får han inte längre tävlas internationellt på grund av sin ålder och Geir meddelar att valacken pensioneras helt. Banjan har gjort inte mindre än 76 starter i världscupen och gick världscupfinalen i Las Vegas 2015. De har också gjort mästerskap tillsammans, VM i Caen 2014, EM i Aachen 2015.

Geir säger till sajten World of Showjumping att Edesa S Banjan var en viktig häst för honom.

– Han var inte den största superstjärnan, men han gjorde så många mästerskap med mig och hade många goda resultat på högsta nivå. Han var en verklig arbetshäst, som alltid levererade.

– Många av mina hästar håller på upp i hög ålder och jag tror det beror på varierat arbete och att de inte hoppar för många tävlingar. Det är ett stort problem i vår sport idag att ryttarna gör för många tävlingar med hästarna.

Hela artikeln hos World of Showjumping > > >

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.