Bertram Allen och Molly Malone vid Global Champions Tour i Monaco 2016. Foto Stefano Grasso/LGCT

Nu pensioneras det vita superstoet – biltjuven från Stockholm

Irländska stjärnan Bertram Allen pensionerar nu sitt supersto Molly Malone som han vann inte mindre än tre bilar med i Stockholm 2016 och sensationellt slog igenom med i VM 2014.

Bertram Allen och Molly Malone är inte minst ett populärt par här i Sverige, där de har vunnit fantastiska segrar, inte minst på Friends i Stockholm, där Bertram gjorde sig känd som ”biltjuven”.

Bertram Allens pappa upptäckte Molly Malone på Sunshine Tour i Spanien när hon var 5 år och köpte henne och lät Billy Twomey och Anthony Condon utbilda henne. Bertram började rida henne när hon var 8 år och vann individuell silvermedalj i Junior-EM 20113. När Bertram var bara 19 år gick de VM tillsammans i franska Normandie och överraskade hela världen genom att vinna den första speedrundan. De slutade 7:a individuellt.
2015 var de trea i världscupfinalen i Las Vegas – Bertram var då endast 19 år.

Ekipagets rad av Grand Prixsegrar är lång: Lummen, Dublin, Verona, Dinard, Stockholm, Geestern.

Molly Malone är nu 15 år gammal och Bertram har beslutat att pensionera henne.

– Molly tog mig till toppen av sporten vid en väldigt ung ålder och för det kommer jag alltid att vara henne tacksam. Nu ser vi fram emot en ny framtid där Molly kommer att ta ett nytt karriärsteg som avelssto!

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.