Henrik von Eckermann - King Edward

Ny 5* GP-seger för Henrik: ”Den bästa omhoppning jag haft med honom”

Världstvåan Henrik von Eckermann knappar in på världsettan Peder Fredricson genom ännu en Grand Prixseger i St Tropez – denna gång femstjärnigt.

Henrik von Eckermann vann den trestjärniga Grand Prixklassen i St Tropez med Glamour Girl förra helgen och gör om det igen denna helg – nu med en femstjärnig Grand Prixseger med King Edward.

– Det var extra kul att få stå där med King Edward idag. Vi har haft lite bekymmer i omhoppningarna och inte riktigt fått till det tidigare. Det är så kul att se att det verkligen fungerar efter att vi ändrat på några småsaker i min ridning, säger Henrik von Eckermann till SvRF:s hemsida.

– Självklart är jag glad att jag vann – men det bästa var ändå känslan, det var den bästa omhoppningen jag haft med honom! Det var kontrollerat men ändå effektivt och snabbt.

Klassen med 47 starter gick över 1.60-hinder. Totalt tog sig hela 19 ekipage vidare till omhoppning där åtta var felfria. Ingen kunde slå Henrik von Eckermann och King Edwards tid och segern var värd cirka 500.000 svenska kronor.

Hela det svenska OS-guldlaget ställde upp i klassen. Malin Baryard Johnsson fick dock 4 fel med H&M Indiana i grundomgången. Peder Fredricson som nu red H&M Christian K samlade ihop hela 14 fel i omhoppningen.

RESULTAT
1,60-hoppning med omhoppning: 1) Henrik Von Eckermann, Sverige – King Edward 0+0/41,67 2) Julien Epaillard, Frankrike – Caracole de La Roque 0+0/41,79 3) Marlon Modolo Zanotelli, Brasilien – VDL Edgar M 0+0/42,23

Fullständig resultatlista > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.