Flagga Hinder Tävling

Ny hoppserie med lägre höjder – 1* Grand Prix!

En helt ny serie startar i Skåne under hösten. Skåne Grand Prix 1* vänder sig till ryttare som hoppar lite lägre hinder.

Serien består av åtta deltävlingar med start i oktober. I mars är det dags för finalen som äger rum i Flyinge. Dit tar sig alla Grand Prix-segrare samt de ekipage som har samlat på sig flest poäng under säsongen.

Skåne Grand Prix 1* är öppen för ryttare som hoppar hinder som är mellan 1.10 meter och 1.15 meter höga. Vinnarna kan se fram emot fina priser och premier.

– Att tävla ska vara intressant och roligt även för de som inte hoppar de allra högsta hindren. I samarbete med Sveland hoppas vi kunna återinföra spänningen och glädjen för alla de som hoppar lite lägre, säger Magdalena Regårdh som organiserar Skåne Grand Prix 1* tillsammans med Jonas Holmberg.

– Vi ser fram emot att skapa en riktigt festlig och professionellt arrangerad cup. Tillsammans med föreningarna ser vi vårt samarbete med Skåne Grand Prix 1* som ett hedersuppdrag, säger Therese Wijkmark, chef affärsområde Häst på Sveland Djurförsäkringar som sponsrar tävlingen.

Arrangörer:

Båstad Ridklubb
Hässleholms Ridklubb
Lunds Civila Ryttarförening
Sydslättens Ryttarförening
Trelleborgs Ryttarförening
Vellinge Hästsportförening
Åstorps Ryttarförening
Ängelholms Ryttarförening
Flyinge Hästsportklubb

Mer information finns på gpsverige.com. Vid frågor vänligen kontakta Therese Wijkmark på 0521-25 71 73 eller Jonas Holmberg på 0705-29 21 33.

Om Sveland

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.