Sundbyholm är första stoppet på S2R Arena Tour som säkert kan locka stor publik. Foto: Fredrik Jonsving

Ny lagtävling för hoppryttare – S2R Arena Tour

Till våren och sommaren kommer det ett välkommet tillskott för alla som gillar lagtävling och inte rider på högsta höjderna. S2R Arena Tour blir ett mini-Global Champions League.

Mini-Global Champions League

Vad har S2R Arena Tour gemensamt med den stora hoppcirkusen Global Champions League? En hel del, den nya lagtävlingen består av team som bildas med ryttare från olika klubbar. Den kommer att turnera runt mellan tre stora anläggningar som tillhör bland de bästa i sitt slag i Mälardalen. Sedan är det rejäla prispengar  med ett förstapris på 50 000 kr – för nivån om än inte i GCL-klass.

Så här går det till

S2R Arena tour är en lagtävling där ryttarna tävlar i team. Teamet kan bestå av ryttare från olika klubbar. Varje team kan bestå av två upp till fem ryttare, där endast två ryttare rider respektive deltävling. Tävlingen avgörs i 1.20 m hoppning i samtliga deltävlingar på Sundbyholm, Schultz Arena och Rekasta, samt i finalen. Varje deltävling rids med två deltagare per team, där ekipagen i teamen startar efter varandra i startlistan och kommer in på banan samtidigt. Teamet skall ha gjort minst en start per arena, där det bästa resultatet från respektive arena räknas. Tävlingen är öppen för alla ryttare och hästar startberättigade för 1.20 m hoppning enligt TR. Det blir fem olika deltävlingar, en på Rekasta och två på övriga dessutom med final på Sundbyholm. Totalt finns det plats för max 30 lag och det kan betyda allt mellan 60 och 300 ryttare.

Final

De tio bästa lagen i S2R Arena Tour deltar i finalen på Sundbyholm i samband med SM-tävlingarna vecka 30. Det vinnande teamet tar hem hela 50 000 kr, andra plats ger 20 000 kr och  10 000 kr i tredje pris.

Schultz Arena

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.