Henrik von Eckermann.

Ny stjärna hos Henrik von Eckermann – styrkebesked i Polen

Henrik von Eckermanns nya häst Nababette Z slutade tvåa vid lördagens 1,50-hoppning i polska Sopot – ett resultat som lovar gott inför framtiden.

– Inne på banan känns det att det finns två extra växlar, precis så vill man att det ska kännas, säger Henrik von Eckermann  om sin nya häst, 11-åriga Nababette Z (Nabab de Reve x Gasper) när han intervjuas för SvRF:s hemsida.

Hästen som tog Henrik till lördagens framgång och den 18:e pallplatsen för året kom till hans stall efter en förfrågan av ägaren.

– Det är en häst som man kanske inte går helt upp i taket när man hoppar hemma, men som är en riktig tävlingshäst och det är ju så man vill ha det. Det finns hästar man tänker att ”wow nästa OS är nära” men sen kanske den i stället spänner sig inne på banan och det funkar inte alls som man trott, säger Henrik von Eckermann.

Nu är planen att fortsätta framåt med stoet och se var det landar.

– Det är en tävlingshäst som växer med uppgiften och hittills har den gjort bra saker, nästa tävling blir GCT i Monaco som ju blir ytterligare ett steg.

Lördagens andraplats kom i en klass där von Eckermann var först ut i både grundomgång och omhoppning. Tio felfria gjorde upp i omhoppning och den enda som var snabbare än svensken var schweizaren Elian Bauman med Little Lumpi E.

– Banbyggaren fick till det bra till slut, man trodde först att det var åt det lättare hållet men det var väl avvägt, säger Henrik von Eckermann.

En ny andraplats efter att du på nytt blivit tvåa på världsrankingen…?

– Japp, den eviga tvåan… men jag jobbar på, säger världstvåan med ett skratt och säger att han kommer att fortsätta enligt plan utan att snegla på rankingen.

– Planen är mot VM och den kommer jag att hålla. Jag vet att jag måste vara fruktansvärt bra för att klättra, det är bara pallplatser på femstjärniga GP som gör att jag klättrar. Dessutom är Martin otroligt bra med tre fantastiska hästar just nu, säger von Eckermann och syftar på Martin Fuchs som just nu är den enda i världen som är bättre är honom själv just nu.

På söndagen väntar Nations Cup och där går Henrik von Eckermann som lagets siste ryttare, då tillsammans med Hollywood V. I laget går också Angelica Augustsson Zanotelli med Kalinka van de Nachtegaele, Douglas Lindelöw med Cheldon och Wilma Hellström med Cicci Bjn.

I lördagens 1,50-hoppning slutade Douglas Lindelöw, Casemiro CC, åtta och Stephanie Holmén, H&M Crusader Ice, 12:a.

Fullständiga resultat hittas här.

LADDA NER RIDENEWS APP FÖR SNABBARE UPPDATERINGAR!

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.