Malin Baryard-Johnsson Foto Fredrik Jonsving

Ny topphäst till Malin Baryard Johnsson

Lövsta Stuteris topphingst El Barone 111 flyttar nu in hos Malin Baryard-Johnsson.

Efter hans framgångsrika år i Belgien hos Lövstas samarbetspartner Roshoeve, har Lövsta Stuteri valt att ta hem den populära Emerald van’t Ruytershof-sonen El Barone 111 och placera honom hos Malin Baryard-Johnsson. El Barone 111 är en av Europas mest eftertraktade hingstar och har under 2020 hoppat mycket övertygande med placeringar och vinster upp till och med internationella tvåstjärniga 1,45-klasser.

El Barone 111 f. 2012 (Emerald van’t Ruytershof – Libero H) var topplacerad i den belgiska hingstserien Pavo Cup under sina unghästår och var felfri i alla internationella starter han gjorde under 2018. Han har varit enormt efterfrågad inom aveln och under de senaste två åren har tävlandet fått stå tillbaka. Nu ska El Barone 111 fokusera på tävlandet och verka i sporten tillsammans med Malin Baryard-Johnsson.

—”Jag är oerhört glad att få lov att arbeta med en sådan lovande supertalang och jag ser fram emot vår framtid ihop.” säger Malin Baryard-Johnsson.

Lövsta Stuteri har ägt El Barone 111 sedan 2019 och under de två senaste avelssäsongerna har han varit omåttligt populär i aveln. Avkommorna som kommit upp i ridbar ålder visar stor talang vid hoppning och de är mycket eftertraktade på europeiska fölauktioner, dessutom har han redan flera godkända söner.

—”Det är fantastiskt att El Barone 111 är så eftertraktad i de mest tongivande länderna inom den internationella toppsporten. Han har betäckt runt 500 ston både i år och förra året i Europa. Vi ser fram emot att se Malin tävla honom på de stora arenorna.” säger Malin Cohlin, Stationschef Lövsta Seminstation.

Fadern Emerald van’t Ruytershof reds av Harrie Smolders och är en av världens bästa hopphästar. Ekipaget har varit ett lagankare i det holländska landslaget och har haft en fantastisk karriär på tävlingsbanan med medaljer från OS, World Cup-finaler, Global Champions Tour och otaliga femstjärniga Grand Prix.
El Barone 111 är godkänd i Zangersheide och via ett-sto-licens i SWB och kommer att finnas tillgänglig på fryst sperma under seminsäsongen 2021.

Pieter Kenis tävlade El Barone i Belgien.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.