Rolf-Göran_Bengtsson på Oak Grove's Carlyle, arkivbild från Gothenburg Horse Show Foto: Kim C Lundin

Rolf-Göran Bengtsson på pallen i Neumünster

Med Oak Grove’s Carlyle är Rolf-Göran Bengtsson åter tillbaka i toppform. På meetinget i Neumünster visade de form tillsammans med Erica Swartz.

Championat von Neumünster
En av lördagens största klasser på det stora världscupmeetinget i Neumünnster  var det stora championatet som gick med winning round på 1,50-höjd. Det var svensktätt i startlistan och allra bäst gick det för två av de fem svenskarna. Erica Swartz med Jovita gick vidare efter felfri runda. Rolf-Göran Bengtsson, som nästan kan betrakta Holstenhalle som hemmaarena, visade storform på Oak Grove’s Carlyle.

Omhoppningen gick efter bästa tid i grundomgången och före de två svenska ryttarna red Willem Greve och Christian Ahlmann men det var Tobias Meyer och Quintair som utmanade mest med tiden 41,9o sekunder.

Erica Swartz och Jovita lade upp tempot men stoet hoppas stort och de tappade tid i några lite yviga svängar. Felfritt dock och en bra åttonde placering i den tuffa konkurrensen.

Pallplats för RGB

Mot rutinerade och samspelta Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove’s Carlyle kunde de flesta inte göra något  alls. De gick felfritt i en tajt runda på 41,31 sekunder. Sist ut var Max Haunhorst och Chaccara, ett Chacco-Blue sto uppfött av Gestüt Lewitz. Max var yngst i hela startfältet och gick ut hårt för att öka. De klarade tiden med ynka tre hundradelar, grymt men snyggt, och Max red ärevarv direkt efter målgång med knuten näve.

Rolf-Göran Bengtsson. Foto: Fredrik Jonsving
Erica med Jovita i Donaueschingen Foto: www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Resultat
Banskiss

Härstamningar via Horsetelex
Oak Grove’s Carlyle Stamtavla  48,44 % förädlande blod, 5,25 % inavelskoefficient
Jovita stamtavla 34,38 % förädlande blod, 3,38 % inavelskoefficient

 

Rolf-Göran Bengtsson om stjärnhästarna, skyndar långsamt
Erica Swartz: “Vilken helg och vilken häst”

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.