Peder Fredricson och H&M Christian K

Om Peder Fredricson: ”Han gör aldrig vågor men hans prestationer skapar tsunamier”

Franska magasinet Grand Prix Replay tecknar ett härligt franskt, välformulerat porträtt av Peder Fredricson i sitt senaste nummer.

”Med en elegant och smal kroppsbyggnad, en typisk skandinavisk kall charm, ett perfekt familjeliv, en fräck sportframgång och en talang för måleri, är svensken på alla sätt den perfekta familjefadern, måttfull och tålmodig.”

Så beskriver den franska tidningen Grand Prix  Peder Fredricson i ett målande porträtt. De säger också:

”Oändligt ödmjuk, är han en av de män som aldrig gör vågor men vars prestationer skapar tsunamier.”

De intervjuar honom vid CHI Geneve och frågar också om H&M All In, som de tycker har varit mindre oslagbar än tidigare. Delar du den känslan och hur förklarar du det? frågar de Peder.
– Det är sant, han har inte riktigt varit densamma, vilket jag inte riktigt kan förklara… Efter EM fick han vila från tävlandet en tid. Han kom tillbaka och fick stora segrar i Stockholm och Falsterbo. Trots det kan jag inte säga att han verkligen är densamma. Jag ska ge honom en paus. Han kommer att få återuppta tävlandet i mindre sammanhang tills jag känner att han återfått sin glans.

Tidningen säger: När du frågar legender som Rodrigo Pessoa eller Michel Robert vilken ryttare som imponerar på dem just nu, nämns ditt namn omedelbart.
[Han rodnar]
– Nej, allvarligt? Jag skulle aldrig ha föreställt mig det! Jag är verkligen förvånad. Det är helt oväntat. Jag är glad och mycket hedrad att höra detta om mig. Det är riktigt trevligt, men jag känner mig inte som en förebild. Det enda är att jag älskar mina hästar. Jag tror att det är en del av anledningen till att människor gillar mig i Sverige, för att de också älskar hästar så djupt. Det förenar oss. För det mesta är det positivt, men det kan också vara en börda eftersom det driver dig att vara lite mindre beslutsam och konkurrenskraftig.
– Det viktigaste är kärleken jag har till mina hästar. Jag gillar att rida på dem, träna dem och ta dem till tävlingen. Visst, jag älskar att vinna, men det är inte min prioritet.

För att läsa hela intervjun behöver man beställa papperstidningen Grand Prix > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.