Foto KimC.nu by Ateni AB

[OS i Tokyo] Sportkrönikören: ”Det här var tamejfan bland det jävligaste jag upplevt”

”Alla felfria men den förbannade brittiska adeln och någon fjöjtspelare från Nederländerna blir för svåra. Tre svenska medaljchanser blir till ett silver.”

Känslorna kokar över för Aftonbladets sportkrönikör som konstaterar att han nu är en del av hästsekten.

”Vi är alla del av hästsekten nu” skriver Aftonbladets sportkrönikör Patrik Brenning,

”Man ska inte svära men det här var tamejfan bland det jävligaste jag upplevt.”

Han ser hur bara sex tävlande återstår inför omhoppningen i OS-hoppningens final – däribland alla tre svenskar: Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann och Peder Fredricson.

”Sex stycken, varav tre svenskar, om tre medaljer. I vad jag nu på fullaste allvar vill påstå är hela OS häftigaste idrott.”

På plats i Tokyo har han fått en ny syn på ridsporten.

”Om du suckar avmätt nu och vill börja prata friidrott eller bordtennis måste jag också påpeka att det inte går att förstå den här sporten på tv. Det är först när du är på plats du inser att hindren går till din axel (jag är ändå 190 centimeter lång) och kombinationerna inte har mycket mer än en hästlängd mellan sig.

Det enda du hör är en frustande häst och de mäktiga dansande dunsarna från hovarna i sanden. Och känslan när ryttaren trycker tyglarna framåt och släpper loss vilddjuret… Den måste upplevas.”

I omhoppningen verkar känslorna koka över för skribenten:

”Alla felfria men den förbannade brittiska adeln och någon fjöjtspelare från Nederländerna blir för svåra. Tre svenska medaljchanser blir till ett silver.
Det gör ont.”

Till sist verkar han också ge upp och kapitulera för den bland sportreportrar så hatade hästsekten:

”Och om det verkligen funnits en hästsekt som kapat omröstningar och riggat priser på idrottsgalor kan jag bara berätta att den är död nu. För om den finns kvar är jag också med i den.”

 

Läs hela krönikan här > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.