Henrik von Eckermann - Glamour Girl

Ostoppbar! Storseger för Henrik von Eckermann i Lyon

Henrik von Eckermann och Glamour Girl tog sin första 1.60-seger igår på de stora tävlingarna i Lyon där världscupen rids idag.
– Just nu vinner hon allt, jag har tappat räkningen på hur många tävlingar hon har vunnit.
Petronella Andersson blev fyra i klassen.

Henrik von Eckermann är verkligen ”on a winning streak” och tog ännu en stor seger i Lyon igår kväll i Equita Masters 1.60-hoppning med Glamour Girl.

– De senaste åren har jag ofta blivit tvåa… Men på sistone verkar vinden ha vänt och jag kan inte säga att jag beklagar det! Jag tror aldrig jag får uppleva ett år som det här igen, skämtade Henrik efter segern.

Henrik von Eckermann - Glamour Girl
Henrik von Eckermann – Glamour Girl. Foto PSV Jean Morel

Detta var Henriks och Glamour Girls första 1.60-seger.
– Hon var fantastikt, Just nu vinner hon allt, jag har tappat räkningen på hur många tävlingar hon har vunnit. Det är otroligt hur hon lyckas vara på topp varje vecka!

Henrik von Eckermann - Glamour Girl
Henrik von Eckermann – Glamour Girl. Foto PSV Jean Morel

Ekipaget var felfritt i två rundor med den snabbaste tiden och slog tvåan österrikaren Max Kühner med Up Too Chacco Blue med flera sekunder. Trea blev brittiska Holly Smith med Denver som hade endast ett tidsfel.

Petronella Andersson som även hon har en bra helg i Lyon och var trea i fredagens stora klass satte nu med Halita O två rundor felfri på hinder men med ett tidsfel och tog fjärdeplatsen.

Resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.