Ottilia Lundgren vann SM-guldet. Foto: Fredrik Jonsving

Guldmedaljören: ”Det känns helt fantastiskt”

Ottilia Lundgren. Planen höll hela vägen och så heter den nyblivna svenska mästaren för juniorer. Ottilia tog bronset 2017, och kan nu titulera sig även guldmedaljör 2018. ”Det känns helt fantastiskt”, säger hon.

Ottilia, som rider för Nääs hästsportförening,  vann framför Janelle Larsson, Helsingborgs Fältrittklubb och Staralme Esc Z ( Stakkato – Ramiro).

Glada vinnare. Foto: Fredrik Jonsving

 

Ottilia och Melker av Herred (Maloubet de Pleville-Ralmé Z) vann både klassen och i totalen för SM. Ottilia var dessutom den enda som tog sig igenom banan helt felfritt. Ottilia blir inte så påverkad av omgivningarna, men insåg ganska snart efter sin ritt att guldet var hennes.

– När jag kom ut så sa de att ryttaren efter mig hade ett ner, så då visste jag att guldet var mitt, säger en mycket glad vinnare efteråt.

Med totalt fyra felfria in i tredje och sista finalrundan gällde det att ha en plan.

– Min plan var att rida stabilt och felfritt och vara beredd på omhoppning. Alla de fyra hade chansen att rida felfritt, säger Ottilia.

Även om hon själv inte påverkas så mycket av sina nerver så är hästen Melker mer känslig, berättar ryttaren.

– Han är en ganska speciell häst. Det måste vara lugnt kring honom. Man får inte göra något förhastat, säger Ottilia Lundgren.

SM-guldet säkrades samma år som ryttaren passerar ålderssträcket för juniorer. Men äventyret på SM är inte riktigt slut för Ottilia som även startar i Young Rider SM senare under söndagen. Men tills det är dags att rida fram njuter hon av segern och hyllar sin kamrat Melker.

– Jag tycker att Melker hoppade helt fantastiskt. Det är något av det bästa han gjort. Vi var väldigt samspelta och både han och jag var i toppform och gjorde vårt allra bästa.

Silvermedaljören Janelle Larsson fick totalt fyra fel och bronsplacerade Axelina Pettersson Häggström, och Evita (Carambole-Equador)  från Mölndals ridklubb slutade med nio fel.

 

Medaljörerna. Ottiia Lundgren vann framför Janelle Larsson Bronset gick till Axelina Pettersson Häggström. Foto: Fredrik Jonsving

 

I klassen kom Elsa Johansson från Strömsholm trea med Crescendo Z (Crown Z – Capitol).

I 2017 års SM för juniorer segrade Wilma Marklund, som nu passerat ålderssträcket och slåss i nästa klass.

 

Resultat SM för juniorer totalt.

Resultat i klassen SM för juniorer omgång 3

Resultat i SM samtliga klasser 2017

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android

App för Iphone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.