Peder Fredricson - Catch Me Not S. Foto GCL

Överlägsen seger för Malins och Peders lag

Med noll fel och hela 3,64 sekunders försprång till andraplatsen segrade Malin Baryard Johnssons och Peder Fredricsons lag i Global Champions Leagues första runda i St Tropez igår.

I helgen rids Global Champions Tour i St Tropez på Franska rivieran. På torsdagen reds den första rundan i lagtävlingen Global Champions League.

Lag Stockholm Hearts med Malin Baryard Johnsson med H&M Indiana och Peder Fredricson med Catch Me Not S tog en stark ledning i tävlingen genom seger med hela 3,64 sekunder till godo på andraplatsen.

Endast två lag var felfria i denna omgång, Malin och Peder samt Prague Lions med Pieter Devos och Niels Bruynseels som tog andraplatsen.

– Det var en strålande dag för oss. Indiana var ganska vild igår på värmningen och hon var lite vild även idag, men hon hoppade för livet och jag är super-supernöjd. Den här banan är annorlunda än förra veckans (när tävlingen gick i Madrid på en stor gräsbana), det är bra att arenan är lite mindre så att jag får lite mer kontroll, det hjälper, sa Malin efter segern.

– Vi har förstås lite press på oss nu och vi vill verkligen lyckas. Det är en viktig tävling och vi har alla våra vänner här, hästägare och sponsorer, så vi ser verkligen fram emot lördag, sa Peder.

Linda Heed som i år debuterar i Global Champions Tour för lag Hamburg Giants fick 8 fel med Decurio. Lagkamraten Simon Delestre med Hermes Ryan gick felfritt och laget slutade på nionde plats.

Henrik von Eckermanns och Evelina Toveks lag Scandinavian Vikings hade inte sin bästa dag i St Tropez. Henrik skrapade ihop 12 fel med Glamour Girl och Evelina fick hela 16 fel med Winnetou de la Hamente Z vilket placerade dem i botten av denna runda.

Alla lagresultat > > >

Individuella resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.