Malin Baryard Johnsson - H&M Indiana. Foto CHI AL SHAQAB

Pallplats för Malin och Indiana i Doha

Alla svenska ryttare var placerade i fredagens stora 1.60 i Doha – med Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana på topp med en tredjeplats.

– Hon är fantastiskt. Hon startar säsongen i samma form som hon avslutade 2021, säger Malin Baryard Johnsson om H&M Indiana (Kashmir van Schuttershof x Animo’s Hallo, äg Stuteri Arch) som var dubbelt felfri och hade tredje snabbaste tiden i omhoppningen.

Att det svenska OS-ekipaget är i fortsatt storform råder ingen tvekan om. Dagens start var den första sedan Sweden International Horse Show i november. Kvittot på formen kom direkt.
– Ja det är första riktiga starten. Jag hade egentligen tänkt att starta med någon mindre klass, men hon gick en träningshoppning här i onsdags och var så himla bra. Då kände jag att vi kunde gå in i den här klassen direkt, säger Malin.

Seger i torsdags

Redan under torsdagen tog den andra delen av OS-laget hem varsin topplacering i Doha. Peder Fredricson vann 155-klassen medan Henrik von Eckermann var trea.
– Det är jätteroligt. Även Evelina (Tovek) var riktigt bra idag. Svenskarna är verkligen i bra form, konstaterar Malin.

I fredagens klass var Evelina Tovek på Winnetou de la Hamente Z (äg Susanne Tovek) placerad sjua, Henrik von Eckermann på Glamour Girl (äg Portfolio Horses LCC) åtta och Peder Fredricson på H&M Christian K (äg Stuteri Arch) elva. Vann klassen gjorde Marlon Modolo Zanotelli, Brasilien, på Like a Diamon van het Schaeck, före Martin Fuchs, Schweiz, på Conner Jei.

Global Champions väntar

Närmast väntar lördagens Grand Prix-hoppning. Nästa helg är det säsongspremiär för den penningstinna hoppserien Global Champions Tour i Doha.
– Jag är här en vecka till och rider nästa helg också. Sen har jag inga tävlingar planerade i mars, utan vi åker ut internationellt igen i april, säger Malin, och fortsätter:

– Jag skippar inomhussäsongen i år, förutom kanske någon nationell start. Indiana trivs bäst utomhus så det är för hennes skull. Det är en fördel att vi numera kan tävla utomhus året runt. Förut tog utomhussäsongen slut i september och startade igen i april. Nu finns det tävlingar året om.

Fina placeringar för Annika och Evelina

Annika Axelsson och Evelina Tovek gjorde fina insatser i den första 5*-klassen i Doha på fredagen. Felfria rundor och tider som räckte till placeringar, Annika 6:a med Zandycolle Z (Zandor x Caritano) och Evelina 7:a med Moeboetoe v.d.Roshoeve (der Senaat 111 x Poleander). Segern i klassen gick till Tysklands Hans-Dieter Dreher med Vestmalle Des Cotis (Baloubet du Rouet x Landor S).

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.