Douglas Lindelöw och Cheldon, Angelica Augustsson Zanotelli. Foto Fredrik Jonsving

Pallplats och placering för svenskarna i Oslos Grand Prix

Douglas Lindelöw och Cheldon tog på lördagskvällen en tredjeplats och cirka 150.000 kronor i prispengar i Oslos Grand Prixklass. Angelica Augustsson Zanotelli var återigen placerad, nu med Kalinka van de Nachtgaele.

I Oslo rids idag den första omgången i hoppningens världscup. Hittills har det varit fina svenska framgångar denna tävlingshelg i Norge. I lördagskvällens Grand Prixklass red Douglas Lindelöw och Cheldon hem en tredjeplats och cirka 150.000 kronor i prispengar.

Angelica Augustsson Zanotelli har haft en bra helg så här långt och lyckats fantastiskt i tidshoppningarna med åttaåriga Fasole du Seigneur  – tvåa i förrgår i eventets första femstjärniga klass, en tidshoppning 1.40 och trea i lördagens tidshoppning 1.45, återigen med Fasole du Seigneur.

Nu var hon även placerad i Grand Prix med Kalinka van de Nachtgaele, där de var med och fajtades i omhoppningen där det dessvärre blev ett nerslag.

Vann Grand Prixklassen gjorde Maikel van der Vleuten med Dana Blue och Luciana Diniz med Fit for Fun var tvåa före Douglas på tredjeplatsen.

Fem svenskar finns på plats och fyra av dem rider världscupen idag söndag – Henrik von Eckerman, Peder Fredricson, Evelina Tovek och Douglas Lindelöw.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.