Peder Fredricson och H&M Christian K

Peder: ”Allt talar för att det inte blir så mycket i år”

Nu ser även inomhussäsongen ut att bli stympad av coronans framfart. Sex av världscupens tretton deltävlingar har ställts in. Peder Fredricson kommenterar.

Igår meddelades att Olympia Horse Show i London ställs in och nyligen kom också beskedet att Jumping Amsterdam, planerad att ridas först i slutet av januari, ställs in. Nu är sex av världscupens tretton deltävlingar inställda.

Hos SVT Sport kommenterar Peder Fredricson beskedet:
– Det var ganska väntat. Inomhustävlingarna som lever på publiken får svårt med ekonomin när man inte kan sälja biljetter.

Efter en näst intill obefintlig utomhussäsong detta coronans år ser nu även inomhussäsongen ut att bli mager. Världscuppremiären i Oslo den 14 oktober och fortsättningen i Helsingfors är inställda. Nu är premiären istället planerad att gå i Lyon den 28 oktober.

– Vi får ta det lite som det kommer. Verona och Lyon har fortfarande inte ställt in, men vi får se hur det blir. Jag har fyra utomhustävlingar kvar och sedan får vi helt enkelt se hur det blir internationellt på högsta nivå. Men allt talar för att det inte blir så mycket i år, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

För hans del har det handlat om ett fåtal tävlingar i år, hoppningarna i St Tropez som uthålligt har ridits på 4- och 5-stjärnig nivå under flera veckor och nu senast i helgen den första Global Championstävlingen efter pausen, som reds i holländska Valkenswaard och där Peder tog en fin andraplats > > >  och även var framgångsrik med sitt lag i Global Champions League > > >.

– Det har varit väldigt bra kvalité på de tävlingar jag har varit på. Det blir lite färre som kan tävla, men kvalitén på tävlingarna är fortfarande lika hög och konkurrensen är hårdare för att alla slåss om att leverera på de tävlingar som är, säger han.

Världscupfinalen är planerad att avgöras i Göteborg den 31 mars till den 4 april 2021 men många undrar nu hur det kommer att bli med den.

Även för dressyren innebär de inställda tävlingarna i London att man förlorar ännu en deltävling i världscupen. Där återstår nu endast sex deltävlingar.

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.