Peder: ”En chans för mig att ta den omöjliga titeln”

”För oss är det katastrof”, säger Peder Fredricson om coronakrisen när han intervjuas av SVT inför helgens SM.

Peder Fredricson, som nyss tillfrisknat från covid-19 berättar i en intervju med SVT Sport hur krisen har påverkat hans verksamhet.

– För oss tävlingsryttare på högsta nivå är det katastrof, säger han till SVT Sport.

Den internationella europeiska inomhussäsongen har efter en lång rad inställda tävlingar krympt till en tummetott, världscupen är i princip utraderad och för de toppryttarna har det varit ett svårt slag:
– Det ser inte bra ut. Utomhussäsongen har funkat hyfsat, men för arrangörerna är det svårare inomhus. Det är det vi gör, tränar och tävlar med hästar. Det är vårt liv. Och det drabbar många i branschen. Dels oss ryttare, men även skötare, hästägare, arrangörer och sponsorer. Det är många som drabbas, och såklart tycker vi det är jättetråkigt, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

En av de senaste i raden av inställda tävlingar är Rolex Top Ten i Geneve som skulle ha ridits 10-13 december.

– Rolex Top Ten är en prestigefylld tävling, som vi hoppats skulle bli av. Men så blir det inte, säger han.

Den kommande helgen skulle Peder ha ridit världscupen i Verona, men nu ställer han istället upp i inomhus-SM som inletts på Grevagården i Skövde.

Han har själv haft corona, men är tillbaka på hästryggen.

– Jag är friskförklarad, men är lite trött ibland. Hästarna är dock i bra form. De har fått vila sig i form när jag har varit sjuk, säger Fredricson.

Inomshus-SM är något han inte vunnit tidigare.

– Inget ont som har något gott med sig. Det är ytterligare en chans för mig att ta hem ”den omöjliga titeln”, säger Fredricson.

SVT sänder inomhus-SM i hoppning på söndag mellan 15.00-16.30 i SVT2 och SVT Play.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.