Peder Fredricson skrattar – winners are grinners Foto: Kim C Lundin

Peder fick den omhoppning han ville ha

Peder Fredricson önskade sig en chans att galoppera på med Catch Me Not S (SWB) – det fick han och tog den. Nu ligger han tvåa i tabellen och har  slagläge för söndag.

Peder Fredricson hade ett hov av uppvaktande journalister runt sig efter sin seger i världscupfinalens omgång II. Eduardo Alvarez Aznar leder tabellen men hemmahoppet och klass-segraren Fredricson fångade intresset mer.

Efter första klassen var det lite av looken ”sålt-smöret-tappat-pengarna” – idag kom det både skratt och leenden från den annars så fokuserade hoppryttaren. Samtidigt deklarerade Peder Fredricson redan igår att han satsade på att rida för bästa resultat i varje klass.
– Det är stora prispengar här så jag rider för varje klass, sa han då.

DN:s Malin Fransson påminde honom om uttalandet: ”Det är nog ingen svensk som har häng på toppen nu”.
–Det är min första världscup så jag är inte så bra på det här, sa han med ett skratt.

Det var aldrig aktuellt att rida på säkerhet i omhoppningen för Peder.
– Jag vet att han har en stor galopp, det är inte jobbigt för honom att gå på fem galoppsprång. Det var en omhoppning med distanser som passade honom idag, han är en långsprungen häst, sa Peder.

– Vi är än så länge bara halvvägs i världscupfinalen, det går inte att sia om hur det går. Det är två tuffa rundor på söndag och det kommer att hända väldigt mycket. Jag besiktigar båda två i morgon lördag så jag kan välja på söndag.

Peder provade Catch ME Not S som 4- och 7-åring men nappade inte. Efter Borås Grand Prix förra året var det dags att testa igen.
– Jag styrde på en stor trekombination vi hade uppställd hemma och det tog han hur lätt som helst. Då visste jag att han hade något. Men det krävs lite större hinder för att han ska komma till sin rätt, så det här var en perfekt klass för honom.

Catch Me Not S är uppfödd av Krister Svedberg och ägs av Ebba Berglöf som red honom fram till 1,50-nivå nationellt.

Catch Me Not S med Peder Fredricson Foto: Fredrik Jonsving
Catch Me Not S med Peder Fredricson Foto: Fredrik Jonsving

Resultat värlsdcupfinal II

Rankning i världscupfinalen efter final II

Resultat värlsdcupfinal I

Start och resultatlistor

Gothenburg Horseshow hemsida

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.