Zacramento och Peder Fredricson verkar bli en bra matchning. Foto: Kim C Lundin

Peder Fredricson: ”Riktigt spännande med Zacramento i stallet”

Zacramentos ägare Tove Håkansson har agerat snabbt med ryttarbyte. Det blir ännu en svensk landslagsryttare – Peder Fredricson.

Det är bara en vecka sedan det stod klart att ekipaget Douglas Lindelöw och Zacramento splittrades efter beslut från ägaren Tove Håkansson, Håkansson Häst AB. Delar i samarbetet hade inte fungerat fullt ut.

Nu har ett nytt samarbete etablerats och en ny karriär stakats ut till Zacramento. Tove Håkansson berättar i ett mail om hur veckan efter beskedet varit:

”Sedan nyheten om att jag avbrutit samarbetet med Douglas kom ut har jag approcherats av ett trettiotal intressenter med diverse förslag om lösningar för hästen framöver.
Beslutet om att det blir Peder Fredricson som ny ryttare på hästen grundar sig bland annat i att Peder i och med sin ranking har tillträde till de största och bästa tävlingarna, däribland Global Champions Tour.
Detta i kombination med att jag känner stort förtroende för Grevlunda som internationellt toppstall med hög professionalitet har gjort mitt val ganska enkelt trots allt. Det här känns roligt !”

Grevlunda bekräftar att Zacramento redan är på väg till stallet och att Peder Fredricson ännu inte ridit Zacramento.

Peder Fredricson är glad och förväntansfull inför nytillskottet i stallet.

Hur känns det med ett nytillskott i stallet i form av en svenskfödd landslagshäst?
– Jag har inte hunnit känna efter än men det är klart det är jätteroligt med ny häst i stallet på den nivån, det har gått väldigt fort fram till nu.
– Jag har pratat Douglas om det här innan beskedet kom och jag kommer att ta kontakt med honom för att höra om hur tränad Zacramento är, vilken form han är i och andra detaljer. Jag har aldrig funderat över hur Zacramento  skulle fungera i ridning eller så tidigare eller studerat honom. När man rider lag tillsammans som jag och Douglas gjort så är man mest glad över bra lagkamrater.

Hur snabbt kan du komma i tävling med en ny häst, ett för dig nytt samarbete?
– Beroende på hur hans tävlingskondition är så kommer vi nog att försöka komma ut och starta mindre klasser för att lära känna varandra ganska snabbt. Det är alltid svårt att säga men jag tror det går ganska fort.

Det har blivit en del Cardento-avkommor i stallet nu?
– Ja med Zacramento så blir det den tredje Cardento-avkomman av sex tävlingshästar, Kirlo van den Bosrand och Catch Me Not S är de andra. Jag får nog betrakta mig som ett Cardento-fan med så många i stallet.

Zacramento (SWB f -05 e Cardento-Cortus, uppf Björn Mattsson, äg Håkansson Häst AB) har tävlats av Douglas Lindelöw sedan april 2016. Innan dess ägde och tävlade familjen Krogh valacken. Douglas och Zacramento var 11:e placerade i världscupfinalen i Paris 2018 och på EM i Göteborg 2017 tog de lag-silver.

 

Douglas Lindelöw: ”Jag kommer sakna Zacramento – tacksam för resan”

Douglas Lindelöw och Zacramento har skiljts åt

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.