Vilken häst skulle det bli? Hansson WL eller H&M Christian K Foto: GCL Stefano Grasso / Kim C Lundin / Fredrik Jonsving

Peder Fredricsons hästval klart efter helgen i Bryssel

Sedan tidigare var hans EM-vinnare H&M All In ute ur leken men två världshästar står till Peder Fredricsons förfogande att rida VM i Tryon på. Avgörandet låg i detaljerna.

De stora tävlingarna Brussels Stephex Masters var ett sista avgörande för Peder Fredricson i valet av häst till VM i Tryon. Redan förra veckan kom beskedet att EM-vinnaren H&M All In inte var VM-aktuell längre. Med till tävlingarna åkte unge hingsten Crusader Ice lovande men som 7-åring långt från stora sammanhang ännu, och de två VM-nominerade Hansson WL (SWB)ochH&M Christian K. Båda öppnade meetinget med varsin felfri runda i torsdagens 1,45 respektive 1,55-klass. Hansson WL gjorde ytterligare en start medan Christian K gick både en 1,55-klass på lördagen och söndagens avslutande 1,60-klass, ett nedslag i varje start.

Valet föll på hästen med flest nationshoppningar i kroppen, den som är bäst för laget. Peder Fredricson och H&M Christian K, en 11-årig valack, är rankade 33:a i världen, en siffra som inte säger något om hur det kan gå i ett mästerskap där helt andra parametrar spelar in.

– H&M Christian K har rutinen och har gått mycket bra i nationshoppningar. Han var dubbelnolla i både Rotterdam och Falsterbo. Jag ser mycket fram emot att rida honom i hans första mästerskap, kommenterade Fredricson till Ridenews.

Vad var det mer exakt som fällde avgörandet i ditt val avH&M Christian K?
–Jag valde Christian för han har mer rutin av att gå laghoppning än Hansson. Jag har ridit Christian i två laghoppningar i år och ingen på Hansson. Jag hoppas Christian ska hitta formen till VM.

H&M Christian K Foto: Fredrik Jonsving

Via Svenska Ridsportsförbundets webbplats kommenterar Peder Fredricson H&MChristian Ks tävlingshelg och förbundskapten Henrik Ankarcrona valet.
– Han har tävlat ganska sparsamt, men har gjort det riktigt bra. Jag fick en bra känsla i helgen också, säger Peder.

– Christian har visat att han kan hoppa hela Nations Cup-meeting med både Grand Prix och nationshoppning flera dagar i rad. Han har hoppat väldigt fint och är i bra form, menar Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.

– Vi åker med riktigt bra ryttare och hästar. Om alla är i form så tycker jag att det är ett av de bästa lagen vi åkt till ett mästerskap med, säger Peder Fredricson.

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.