Peder Fredricson - H&M All In Foto Fredrik Jonsving

Peder Fredricsons H&M All In är månadens häst hos FEI – internationella ridsportförbundet

Internationella ridsportförbundet FEI har utsett Peder Fredricsons stjärna All In till Månadens häst i juli och skriver:

”Till Månadens häst utser vi den här kompletta superstjärnan – som ser ut att ta plats i det svenska laget och försvara sitt EM-guld med Peder Fredricson i Rotterdam nästa månad. Det här perfekta paret kommer också att sikta på OS i Tokyo 2020”

 

FEI skriver om H&M All In:

Det kan bli 12 makalösa månader för H&M All In, som siktar på en plats i det svenska laget för att försvara sitt EM-guld med Peder Fredricson i Rotterdam nästa månad.

Den 13-årige valacken ska enligt planen också tävla med sin svenske partner i OS i Tokyo 2020 efter att ha vunnit silver senast i Rio – när han var den enda hästen som hoppade alla sex rundorna utan ett enda fel.

Den här hästen toppar formen när det räknas och om han håller sig hel och i form så har han all talang som behövs för att fylla på sin redan imponerande medaljsamling nästa år…

All In föddes i mars 2006 vid holländska gränsen mellan Breda och Antwerpen.
All In, känd som Allan, är ett belgiskt varmblod efter Kashmir van Schuttershof undan avelsstoet Fortune.
Av sin uppfödare Bas Huybregts har han beskrivits som mycket skygg. Det finns berättelse om hur All In kunde bli rent skrämmande när han började arbetas under sadel.
Allan är fortfarande en extremt lättskrämd häst…
… men det är en heder till alla de skickliga hästmänniskor som har guidat honom i livet och karriären att han har blomstrat, inte bara fysiskt utan också mentalt.
All Ins internationella karriär började 2013 med belgiske ryttaren Nicola Philippaerts.
Han blev H&M All In när han som sjuåring flyttade till deras sponsorryttare Peder Fredricson.
Fredricson tävlade som fälttävlansryttare i Barcelona-OS innan han 2002 bytte till hoppnign.
Det professionella partnerskapet kom att bli en kärleksaffär mellan de två.
I ett mycket känslosamt, verbalt kärleksbrev till All In, innan EM 2017, är detta vad Fredricson sa om hästen:

”Du älskar att tävla, du vill alltid hoppa högre och snabbare, de senaste två åren har varit fantastiska. Du är verkligen en mästare. Tack för att du alltid vill vara bäst. Jag älskar din personlighet, lugn och vild. Lättskrämd och modig, det är vad om gör dig unik och en mycket speciell häst. I Göteborg kommer du att visa dem hur en verklig mästare ser ut.”

Och det gjorde han verkligen!

De hoppade till sig den individuella europeiska mästartiteln och hjälpte till att säkra lagsilvret inför en extatisk hemmapublik.

I slutet av 2017 höll ett mindre ryggproblem honom borta från tävlingsarenorna och trots att All In börjat tränas igen våren 2018 var Fredricson mycket försiktig med honom och valde att inte ta med honom till VM i Tryon, USA den hösten.

Han var tillbaka och tävlade igen i juni 2018 och hans resultat sedan dess har ofta satt honom på prispallen och till prispengarna. En annan höjdpunkt var att ta bronsmedalj i världscupfinalen i Göteborg i april i år.

Fredricson beskrivs som en stilikon vilket är praktiskt när man är sponsrad av en modekedja. Hans bas för ridningen är Grevlundagården, en tidigare fruktodling på Sveriges sydöstra kust.

Fredricson är också känd för att älska yoga. Det verkar som en ”zen” hållning till livet har varit en stor fördel i relationen med en känslig själ som All In.

Om han håller sig i form har All In alla chanser att bli en flerfaldig medaljör och en modern storhet.

Läs originaltexten på engelska på FEI:s hemsida > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.