Peder Fredricson och VM-partnern H&M Christian K Foto: Kim C Lundin

Peder Fredricsons VM-häst har hittat formen – seger

Det går bra för Peder Fredricson när han testar formen på sin VM-häst H&M Christian K. I den avslutande  hoppning på VR  classics i Neumünster segrade de efter snabb omhoppning.

Du gamla du fria i Neumünster

Den stora 1,55-klassen var meetingets största med rejäla prispengar. Med 40 startande var det hård konkurrens och endast sju ekipage klarade sig felfritt, fem till drog på sig tidsfel.

Peder Fredricson och H&M Christian K (KWPN f -07 e Namelus R-Calvados, uppf G.W. Klerks, äg Stuteri Arch) gjorde i helgen sina första starter sedan världscupen på Olympia i mitten på december. I omhoppningen var de snabbare än en hel kader verkligt holländare där Willem Greve på godkände hingsten Carambole kom närmast.

Peder och Christian K tog hem klassen med en marginal på lite mer än tre tiondelar, fullt tillräckligt för att bärga första pris på 12550 euro, nästan 125000 kronor.

Under sin karriär har Christian K tagit otaliga placeringar. Bara under 2018 har ekipaget varit dubbelnollor i Nations Cup i både Rotterdam och Falsterbo. Tillsammans var de var individuellt 14:e placerade på VM i Tryon. Senast i oktober under världscupmeetinget i Verona vann de en 1,55-klass. I Genève var de sjua i Rolex Top-10-finalen och i sista starten före viloperioden var de åtta i en av klasserna under världscupkvalet i London.

Erica Swartz och Jovita tog ännu en fin placering efter att ha haft ett tidsfel i grunden.

Resultat

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.