Foto: Fredrik Jonsving

Peder har vässat snabbheten – se intervjun inför OS

I en intervju inför OS berättar Peder om hur han jobbat för att bli snabbare och hur han hanterar den allt hårdare pressen.

Peder Fredricson har länge, ända sedan OS-silvret i Rio, jobbat för att bli snabbare. Nu har han tagit det ett steg till.
Erfarne Peter Eriksson, med fem OS-resor bakom sig, har hjälpt Peder med att jobba på att rida omhoppning.

– Det har jag jobbat med, att komma till en tävling och verkligen försöka vinna. Att inte komma till tävling och rida så fort man kan och vara nöjd med en femteplats, säger det Peder till SVT Sport.
Peder berättar att de lägger upp träningen på ett sådant sätt att man avslutar träningspasset som att man försöker vinna en omhoppning.

– Det handlar både om markarbete, att ha hästen gymnastiserad och i balans, och att kommunikationen sitter. Men det är också en inställningsfråga och tränar man på det hemma regelbundet, blir det inte så stor skillnad när man gör det på tävling, fortsätter han.

I intervjun säger Peder också att han börjar vänja sig vid pressen som ökar alltmer ju större tävlingar han blir inbjuden till.

– Nu utsätts jag för press varje vecka, så man håller det igång. Det är som när man har skräck för något, om man utsätts för det hela tiden, ebbar det ut lite grand.

– Men den är ändå där och den ska vara där!

I intervjun framgår det också att vi kan räkna med att Peder rider för guld i Tokyo!

Se hela intervjun här > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.