Peder Fredricson och Hansson WL leder tillsammans med Anna Kellnerova. Foto: Fredrik Jonsving
Ride TV

Peder i ledning inför lagavgörandet

Ett väloljat maskineri. Det krävs när Global Champions Tour-ryttarna ska samsas på framhoppningen. ”Det är väldigt välordnat”, säger Sylve Söderstrand.

Lördagens drabbningar börjar med lagtävling och kval till eftermiddagens grand prix. På framhoppningen råder ett lugn, som klippet här intill visar.
– Det är inte som i Sverige att ryttarna ropar vad de ska hoppa, säger Sylve Söderstrand.
Han förklarar att ryttarna på plats oftast inte säger något alls.
– Det är mer om någon hästskötare ser att det är ett ekipage i vägen och ropar. Men då flyttar den ryttaren på sig. Det funkar väldigt bra, säger Sylve.
För Global Champions Leagues del leder just nu Peder Fredricson och Anna Kellnerova med laget Prague Lions. VM-aktuella Peder Fredricson har med sig Hansson WL och Catch me not S till Rom.
Hur viktig är den här tävlingen? 
– Det är en bra tävling så man vill så klart vinna, säger Peder som berömmer sin lagkamrat efter första rundan.
– Hon gjorde en mycket bra runda i dag, på en svenskfödd häst faktiskt, säger Peder och syftar på Silverstone G (Diamant de Semilly-Vancouver).
Hansson WL är en känslig häst som sällan petar ner en bom. Under fredagens tävlingar fick Peder assistans i en knivig situation.
– Man behöver en försiktig häst på GCT-banorna. I dag (läs fredag, reds anm) räddade Hansson mig på ett plank som jag kom fel på.
Tävlingarna fortsätter under lördagen. Först rids lagtävlingen klockan 12:45, som också är kval till kvällens grand prix. GP:n går sedan 16:30.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.