Peder i intervju om drömsegern

Drygt en miljon i prispengar, en skjuts i världsrankingpoäng och en chans att sätta respekt i motståndarna. Det lyckades Peder Fredricson med under Global Champions Tour i Cannes. Under fredagen tog han sin första 160-seger med Hansson WL.

Hansson WL har av Peder beskrivit som en försiktig häst med hur mycket potential som helst. Under fredagens bragd visade den Måsel AB-ägda valacken efter Hip Hop-Iowa att han är en kraft att räkna med vid ett eventuellt VM senare i år. 
– Väldigt imponerad av hästens alla kvaliteter. Han har förstått vad han ska göra och gör alltid sitt bästa på banan, säger Peder själv efter ritten.
Beskriv känslan när du först insåg att du vunnit.– Väldigt skönt att ha marginalerna på sin sida. De handlar om tiondels sekunder och ibland har man dom med sig och ibland emot sig.  De var också kul att se att Hansson kunde slå hästar som Emerald (riden av världsettan Harrie Smolders) och Hermes Ryan (riden av Simon Delestre reds.anm).
Peder Fredricson öppnar för att vi får se Hansson i VM i Tryon i september.
–  Jag har H&M All In . H&M Christian K och Hansson WL som aktuella till VM.
Ryttaren ger också lugnande besked om All In som varit borta från tävling en tid. Innan midsommarhelgen kommer Allan göra come back i Danmark. Men europamästaren lägger sig på en lägre nivå än vanligt. Allan startar 120 och 130.
Fullständig resultatlista hittar du här

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.