Peder Fredricson kanske inte startar i världscupfinalen även om han kommer med. Foto: Fredrik Jonsving

Peder kan nobba världscupfinalen i Göteborg

Det är inte säkert att Peder Fredricson tackar ja till en plats i världscupfinalen i Göteborg i april, även om han kommer med. Det berättar han för SVT Sport. 

Den tvåfaldige Jerringprisvinnaren, EM-guldmedaljören och numera världssexan Peder Fredricson ligger just nu på 40 poäng, varav 38 brukar kunna räcka till för att  ta sig till final.

I helgen rids det sista världscupkvalet i Bordeaux i Frankrike utan svensken. Anledningen uppges vara att hästarna behövt längre vila än den ursprungliga planen.

– De äldre hästarna är inte riktigt där jag hoppats, de har en lång säsong bakom sig och behöver mer vila än jag hade trott, säger Peder till SVT.

Det gäller så väl Hansson WL och H&M Christian K som hela Sveriges EM-favorit H&M All In.

– All In har inte haft en så lång säsong, jag har fått ett litet bakslag och inte kommit igång som jag hoppats. Vi får ändra om planen lite. Jag vet inte när han är igång, säger Peder som samtidigt tillbakavisar att valacken skulle vara halt eller liknande. Inte heller uppger ryttaren sig vara orolig för guldhästen, som tidigare varit borta på grund av en varm has.

– Nej, för det mesta är det bara lite tid som krävs. Men det är alltid så med hästar, de är inte maskiner.

Peder väljer att avvakta hästarnas form innan han ger definitiva besked om deltagandet i världscupfinalen.

– Det har varit lite av ett mål, så på så sätt är det såklart tråkigt, det är alltid kul att tävla på hemmaplan. Men som sagt, allt hänger inte på mig utan jag måste ta hänsyn till hästarnas form, säger han.

Zacramento

Som bekant har Peder Fredricson tagit över Douglas Lindelöws Zacramento som bland annat var uttagen till VM i Tryon. På grund av att hästen var till salu stoppades dock Douglas och Zacramentos medverkan.

Nu är stjärnhästen hos Peder som gjort två starter så långt i lägre klasser. Men att se ekipaget i världscupfinalen är inte aktuellt, menar Peder som tidigare sagt att han vill skynda långsamt.

– Vi kommer inte hinna lära känna varandra tillräckligt bra, säger Peder till SVT Sport.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.