Peder Fredricson och H&M All In. Foto: Fredrik Jonsving

Peder och All In oslagbara i Lilleströms GP

Det fanns bara ett enda ekipage som kunde slå Johan-Sebastian Gulliksens supersnabba ledartid i Lilleströms Grand prix. Facit heter Peder Fredricson och H&M All In. Det oslagbara guldteamet slog till igen.

Länge såg det ut som att hemmaryttaren Johan-Sebastian Gulliksen skulle ta hem segern i Norwegian Horse Festivals Grand Prix. Det var innan målmedvetna Peder Fredricson och den bevingade hästen H&M All In äntrade omhoppningen som sista ekipage. Peder vann med tiden 37,11 framför Gulliksens tidigare 37,24. Trea slutade Shane Carey och Fecybelle med 38,11 i omhoppningstid. Carey tävlar som bekant för Irland men bor i Sverige och Fecybelle ägs av Maria Gretzer.

Det var totalt nio ekipage med in till omhoppningen. För svensk del var även Fredrik Spetz på hugget även under söndagen och dubbelnollade med Dustin i Norwegian Horse Festivals största klass i Lilleström. Totalt var sju ekipage dubbelnolla.

Det var Shane Carey som fick inleda omhoppningen. Carey drog till med en snabb runda på 38,11. En tid som var svårslagen fram till hemmaryttaren Johan-Sebastian Gulliksen som gick ut som fyra i omhoppningen med Arakorn. Ekipaget putsade ner Careys 38,11 till 37,24.

Med bara en enda ryttare kvar höll sig norrmannens resultat stadigt i toppen.

Peder Fredricson och Allan hade dock ingen plan att vika sig för en snabb tid. Med ruskigt snäva svängar och målmedvetenhet petade de ner det norska ledarekipaget till en andraplats, med 13 hundradelars marginal.

Resultat

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.