Peder Fredricson. Foto Fredrik Jonsving

Peder och Allan vinner – Falsterbo Grand Prix utslagsgivande

Med tolv vidare till andra omgången var det game on i Falsterbo Grand Prix. Sist ut och starkast av alla var Peder Fredricson och hans Allan.

Falsterbo Grand Prix

Grundomgången sållade agnarna från vetet i Falsterbo Grand Prix med bara åtta felfria i klassen med 50 startande. Sverige hade många ryttare med och ett sensationellt utfall med hela fem vidare till andra omgången.

Bland de sista att gå ut fanns ringrävarna Rolf-Göran Bengtsson och Peder Fredricson, fantastiskt slagläge specielt med H&M All In.

Danielle Goldstein med LizzieMary kom in med fyra fel, knackade i något hinder men klarade sig felfritt och stannade på fyra fel.

Första svenska var Annika Axelsson med W Diva Rosa MFS som bara hade ett ynka tidsfel med sig. Det blev ett nedslag men Axelsson har verkligen gjort intryck på sin första Sverige-visit på flera år.

Felfritt red även Bart Bles med Israel vd Dennehoeve och med bara ett tidsfel med sig tog han över ledningen. Inte länge eftersom den första av de felfria Mathieu Billot med Quel Filou klarade banan enkelt. För Douglas Lindelöw  och Cheldon blev det två rätt rejäla nedslag och åtta fel.

Ende dansken  Søren Møller Rhode med hingsten Rolf-Göran Bengtsson red ett kort tag – Todt un Prince Ask, gjorde en snygg felfri runda men tog inte Billots tid.

Landsmannen Edward Levy hade chansen att slå sin kollega Matthieu Billot med sin Drag du Buisson Z, men nej, Billots tid på 44,05 stod sig även om Levy gjorde en felfri ritt.

Hittills har Falsterbo varit vänligt mot Felix Koller, nu i andra rundan med Captain Future. De red felfritt men var flera sekunder efter.

Linda Heed och Jarvis van d Abelendreef har haft en stigande formkurva med många placeringar. Här föll ett stigsprång tidigt i banan och sedan ännu ett och sedan många, 16 fel.

Skulle Rolf-Göran Bengtsson med Oak Grovés Carlyle kunna upprepa sina tidigare segrar. RGB vände djärvt, Carlyle hoppade skyhögt, och matchade nästan tiden med fina 44.71. De är verkligen på väg upp, EM pockar på allt starkare.

Rolf-Göran Bengtsson på Oak Grove’s Carlyle Foto Fredrik Jonsving

Näst sist ut var Emilio Bicocchi och Evita SG Z som flög fram och slickade tiden rejält, flera sekunder bättre, ny ledning på 42,79.

Med maximalt hemmastöd och hemmapress red Peder Fredricson in på H& M All In. Kan någon så är det de två. Enkelt, felfritt och utan en tvekan satte Peder och ”Pantern” tiden 42,55 sekunder. SEGER!

Peder Fredricson och H&M All In Foto Fredrik Jonsving

Resultat

1 H&M ALL IN / FREDRICSON Peder  42.55 sec  66000 EUR
2. EVITA SG Z / BICOCCHI Emilio  42.79 sec 40000 EUR
3. QUEL FILOU 13 / BILLOT Mathieu  44.05 sec 30000 EUR
4. OAK GROVE’S CARLYLE / BENGTSSON Rolf-G 44.71 sec 20000 EUR
5. DRAG DU BUISSON Z / LEVY Edward 46.66 sec  12000 EUR

Svenskar till andra omgången i Falsterbo Grand Prix:

Annika Axelsson/W Diva Rosa MFS
Douglas Lindelöw/Cheldon
Linda Heed/Jarvis van d Abelendreef
Rolf-Göran Bengtsson/Oak Grove’s Carlyle
Peder Fredricson/H&M All In

Resultat

Betalkanalen FEI-tv sänder Grand Prix.

SVT Play sänder, SVT Plays FHS-sida  och SVT1 sänder hela klassen direkt.

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.