Peder Fredricson - Catch Me Not S

Peder och ”Charlie” tre hundradelar från seger

Bara tre hundradelar skilde Peder Fredricson och ”Charlie”, Catch Me Not S, från segern i fredagens 1.55 i Brussels Stephex Masters.

– Riktigt tajt i toppen var det, jag är supernöjd, säger Peder Fredricson efter andraplatsen med Catch Me Not S i fredagens 1.55 i Brussels Stephex Masters i Belgien.

Den svenska superduon gick ut först i omhoppningen och la upp ribban högt med en felfri ritt och tiden 40,71. Stjärnor som Steve Guerdat och Pieter Devos fanns bakom dem i startlistan men bara Kendra Claricia Brinkop och Do It Easy tog sig förbi.

– Väldigt nära…men han hoppade väldigt bra och det är bra hästar och ryttare här så det här var riktigt kul, säger Peder Fredricson.

Att Catch Me Not S imponerade på sin ryttare var inte helt oväntat.

– Precis som jag gjorde med H&M All In så matchade jag Catch Me Not mot VM och jag hade nog på känn att denna typen av form kunde finnas där. Nu visade den sig verkligen.

För andraplatsen fick han runt 200 000 kronor och han tog emot den på arenan som andas mästerskapsatmosfär.

– En supertävling, och så mycket folk! Riktig toppklass, säger Peder Fredricson.

På söndag väntar en av tävlingsårets största uppgifter; Rolex Grand Prix. Peder har ännu inte meddelat om han kommer att rida H&M Christian K, som han också har med sig, eller Charlie. Han har dock redan tidigare sagt att det lutar åt den senare.

Alla resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.