Evelina Tovek, Peder Fredricson.

Peder och Evelina placerade i Global Champions – fransk seger

Trots nerslag i grundomgången var både Peder Fredricson med H&M Christian K och Evelina Tovek med Dalila de la Pomme placerade i gårdagens femstjärniga Longines Global Champions Tour Grand Prix i Madrid.

Lördagens Longines Global Champions Tour Grand Prix i Madrid bjöd på en extraordinärt svår bana med en utmanande trekombination. Vattengraven blev också mångas fall – hela tre ekipage utgick där.

Henrik von Eckermann kom på 36:e plats individuellt i lördagens Global Champions League och var därmed inte med bland de 35 ekipage som gick vidare till Grand Prix.
Evelina Tovek och Dalila de la Pomme var först ut av svenskarna och fick ett oturligt pet tidigt i banan samt en ner i den svåra trekombinationen. Men med många rivningar i klassen – flera ryttare med så mycket som tjugo fel – gav åtta fel och bra tid en elfteplacering. Även Peder Fredricson och H&M Christian K tog en bom i trekombinationen och deras fyra fel gav slutligen en åttondeplacering.

Endast två till omhoppning

Endast två av de 34 startande ekipagen gick till omhoppning – först att nolla var brittiske Scott Brash och Hello Jefferson. Franske Olivier Robert med Vivaldi des Meneaux klarade vattengraven med en millimeters marginal och gick även han vidare.
Scott Brash gjorde en snabb och felfri omhoppning på tiden 39.23 men fick se sig slagen av Olivier Robert som slickade hinderstöden och vände i luften och slog Scotts tid med två och en halv sekund – 36.74. En jublande glad Robert kunde ta emot segerchecken på cirka en miljon kronor.
– Jag är alltid tvåa, jag har aldrig vunnit en femstjärnig Grand Prix förut och idag var det en särskilt tuff, mot en av mina favoritryttare Scott Brash.

Idag rider Peder Thelma Hästak och Henrik Hannah i tidshoppning 1.45 och Henrik med Glamour Girl och Evelina med Winnetou de la Hamente Z startar 1.50 i Madrid. Dessa klasser sänds ej av SVT.

Resultat > > >

Se klassen igen på SVT Play > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.