Foto FEI, Fredrik Jonsving

Peder och Henrik tillbaka på brottsplatsen – HÄR ser du Rolex Grand Slam gratis

Nu är stortävlarna i ’s-Hertogenbosch igång och regerande Grand Prixmästaren Henrik von Eckermann och Peder Fredricson ska försvara sina framgångar från senast det begav sig i konkurrens med världens bästa ryttare.

Nu är regerande Rolex Grand Prixsegraren från holländska ’s-Hertogenbosch Henrik von Eckermann och även Peder Fredricson tillbaka på brottsplatsen tillsammans med 19 av de 25 bästa på världsrankingen – bland andra Steve Guerdat, Daniel Deusser, Martin Fuchs och Scott Brash – som är ensam i världen om att ha tagit tre Rolex Grand Prixsegrar och därmed titeln Rolex Grand Slam of Showjumping som gav hon en miljon euro i extra bonus utöver de stora prispengarna i varje tävling.
I helgen rider de stortävlingarna Dutch Masters.

Dutch Masters ställdes först in, när både Covid-19 och smittspridningen av EHV-1 satte stopp. Men så hittade man ett nytt datum denna helg och beslutade att genomföra tävlingarna trots allt. Här skulle även ha varit fyrstjärniga dressyrklasser, men nu hamnade man för nära dressyrens utomhussäsong och istället samlas världseliten i Hagen i Tyskland, där Patrik Kittel och Antonia och Juliette Ramel rider i helgen.

Henrik von Eckermann, Tovek's Mary Lou, 's-Hertogenbosch, Dutch Masters, Indoor Brabant, Rolex Grand Prix, Rolex Grand Slam, Den Bosch
Henrik von Eckermann och Tovek’s Mary Lou vann Rolex Grand Prix i ’s-Hertogenbosch 2019.

Peder och Henrik har en hel del att försvara i Den Bosch. 2019 ägde de arenan – Henrik vann miljonklassen Rolex Grand Prix på Tovek’s Mary Lou och Peder slutade trea med Christian K. Förra året startade tävlingen mitt i den första Coronavågen och avbröts innan Rolex Grand Prix skulle ridas, så Henrik är alltså fortfarande regerande mästare.

Rolex Grand Slam omfattar fyra av världens största hopptävlingar, CHIO Aachen (1 miljon euro i prispengar), CHI Geneva (1,1 miljoner euro), Dutch Masters (1 miljon euro) och Spruce Meadows (2,1 miljoner euro). Om en ryttare vinner tre tävlingar i rad tar hen hem en extra bonus på ytterligare 1 miljon euro. Den enda som hittills klarat det är brittiske Scott Brash som tog hem titeln 2015. Om en ryttare vinner två tävlingar i rad är bonusen 500.000 euro. För två segrar vid tävlingar som inte följer på varandra är bonusen 250.000 – om Henrik vinner på söndag tar han i så fall hem den. Bonusarna är inte begränsade till ett kalenderår.

Fredag 19.00 – GP kval 1, 1.55-hoppning med en omhoppning
Lördag 19.00 – GP kval 2, 1.55-hoppning med en omhoppning
Söndag 13.30 – Rolex Grand Prix, 1.60-hoppning med en omhoppning

HÄR livesänds Rolex Grand Prix gratis > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.