Peder Fredricson - All In Tokyo OS Silver

Peder om All In: ”Han har gjort hela min karriär”

I en stor intervju i Dagens Nyheter berättar Peder om vägen till förstaplatsen på världsrankingen och vad en liten brun häst har betytt för honom.

– Jag har inte riktigt stannat upp och njutit, för jag har ju haft som mål att kliva upp och stå överst på världsrankningen. Skulle jag bli världsetta så kan jag pusta ut lite grann, säger Peder Fredricson till DN.

Äntligen världsetta

Det var förra veckan som vi kunde meddela att Peder äntligen tagit det efterlängtade klivet upp på förstaplatsen. Han har varit nära många gånger, uppe på andra plats. Men nu, efter OS-guld, OS-silver och andra stora framgångar i år – så var det äntligen dags och han ersatte Tysklands Daniel Deusser som världsetta.

I intervjun med DN lyfter Peder framförallt fram H&M All In som den häst som skapat hans karriär.
– Efter prisutdelningen av guldet och när allt var över så gick jag in i boxen och bara tittade på honom… Att en sådan liten brun häst kan vara i Rio och göra det han gjorde där, vinna EM-guld, VM-silver och vara med i Tokyo och vara i sådan toppform. Jag är så imponerad av honom.

Han menar att det är All Ins förtjänst att han nu nått toppen.
– Han har ju gjort hela min karriär kan man säga. Eftersom jag haft honom så har jag också höjt ribban för de andra hästar som kommit in i mitt stall. Har man en häst som honom så vet man hur det ska kännas. Och jag har haft supertur att jag hittat ett helt gäng liknande hästar. Men det är hans förtjänst att det blivit som det blivit.

Besviken men ändå nöjd

Individuellt missade Peder guldet med bara 17 hundradelar i OS. Han fick nöja sig med silver, medan Storbritanniens Ben Maher tog guldet.

– Det är klart jag var besviken, men jag var ändå nöjd med min omhoppning. Ben var bättre än mig den dagen helt enkelt.

Peder avslöjar också något om hur det kommer sig att han verkar vara så lugn.

– Jag brukar försöka hitta en plats där jag kan koppla av, helst där jag kan sitta själv. Så sätter jag timern på klockan och läser en bok och försöker slappna av och koppla bort helt. Och när timern ringer så vet jag att det är dags.

Nu tänker Peder sluta bevaka hoppningens rankinglista.
– När jag lyckats bli världsetta ska jag inte kolla på den där rankingen mer.

Läs hela intervjun (låst) i DN >>>

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.