Peder skadad – men ska rida Dutch Masters

Peder Fredricson har skadat handen och fått opereras. Det blir två veckor utan ridning.

– Egentligen skulle ju världscupfinalen i hoppning ha avgjorts den här veckan, och då hade jag varit betydligt mer frustrerad än vad jag är nu, säger Peder Fredricson till Dagens Nyheter.
Han berättar för tidningen:
– Jag hade ridit ett vanligt ridpass, och när jag hoppade av insåg jag att jag måste ha slagit i handen i sadeln – eller belastat den på något konstigt sätt – för fingret stod inte i rätt riktning.
– Först tejpade jag upp det själv, och red ytterligare några dagar som vanligt. Men jag har bra kontakt med SOK (Sveriges olympiska kommitté) och när jag berättade om skadan för dem tyckte de att jag skulle åka in till sjukhuset och kolla upp det.

Det var en sena i handen som hade gått av och efter operation är handen nu gipsad.

Läkare konstaterade att en sena i handen var av. Nu går Fredricson med handen i gips som ska sitta i två veckor innan han kan börja rida igen.
Med hjälp av en specialskena ska Peder kunna rida igen efter att gipset tagits bort.

– Det blev ett lite större bandage än jag trodde. Jag förstod inte själv att det skulle bli en sådan stor grej. Samtidigt har jag turen att det här hände när det är tävlingsstopp.

Nästa tävling som Peder planerar att rida är Dutch Masters i ‘s-Hertogenbosch som först ställdes in och därefter flyttades till den 23–25 april.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.