Peder Fredricson och H&M All In. Foto: Kim C Lundin

Peder står över tävling med H&M All In – lägger om planen

Peder Fredricson är en av alla de svenska ryttare som deltog i festligheterna i Norge och valde att frivilligt isolera hästarna som var med. Det handlar om Catch Me Not S, H&M All In och Zacramento. ”Vi tar det här på största allvar och vi isolerar hästarna och startar dem inte”, säger Peder.

Reglementet är olika i olika länder och det finns inget krav på internationella ryttare att stanna hemma. För Peders del handlar det både om att motverka risken att smitta andra och att värna om hästarnas välmående.

Hur stor skillnad blir det i din tävlingsplan? 

– Väldigt mycket. Jag kommer inte att tävla de hästarna under den tiden som förbundet rekommenderar att man är hemma. Såklart påverkar det. Jag kan inte göra det upplägg jag tänkt mig, säger Peder som hade tänkt rida i s-Hertogenbosch med både Catch Me Not S och H&M All In innan en eventuell medverkan i världscupfinalen i Göteborg.

Han tar smittan på allvar, men den ändrade planen med ro. Hästarna först, sedan kommer tävlingarna.

– Jag får komma på en annan plan, och så får vi ladda upp på det sättet istället, säger Peder som ännu inte bestämt sig för om han ska tacka ja eller nej till platsen i världscupfinalen.

De hästar som inte tävlade i Lilleström, Norge, tävlas på som vanligt.

Är det möjligt att du tar med någon av de andra till världscupfinal om du inte hinner ladda om med All In?

– Just nu finns det ingen plan, säger Peder.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.